ATP
Έσωσε m.p. και έμεινε "ζωντανός" ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Swiss Indoors Basel / Antonio Vasquez
tn team Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 - 1:41

O Felix Auger-Aliassime έσωσε ένα match point και μάλιστα στο σερβίς του Alexander Shevchenko, για να παραμείνει ζωντανός στην υπεράσπιση του τίτλου του στη Βασιλεία. Στα προημιτελικά του Swiss Indoors και ο Holger Rune.

Μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά μάχης, ο Felix Auger-Aliassime κατάφερε να κερδίσει τον Alexander Shevchenko με 7-6 (2), 3-6, 7-6 (1) και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο 23χρονος Καναδός, πρωταθλητής πέρσι στη Βασιλεία, πέτυχε και μια πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία του, αφού διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν. Αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός που προκρίνεται μετά από 8 μήνες, από τον Φεβρουάριο δηλαδή, όταν ήταν ημιφιναλίστ στην Ντόχα.

Βρέθηκε μια ανάσα μακριά από την ήττα σήμερα ο Auger-Aliassime, ο οποίος μπορεί να πήρε το 1ο σετ στο tie-break, ωστόσο στη συνέχεια έχασε τα 8 από τα 11 επόμενα games και βρέθηκε πίσω με 0-2 στο 3ο σετ.

Κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά υπέστη νέο break στο 9ο game και έμεινε εκ νέου πίσω με 4-5. Αυτή τη φορά το σημείο ήταν πιο κομβικό και ο Shevchenko σέρβιρε για την πρόκριση, έχοντας μάλιστα και match point στο 5-4, 40-30. Το έσβησε όμως ο Auger-Aliassime, που στη συνέχεια έκανε και το break, για να δώσει παράταση στην αγωνία και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο επόμενο game o Καναδός επέστρεψε από το 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του και τελικά το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Auger-Aliassime κυριάρχησε και πάλι κατά κράτος, για να επιβληθεί με 7-1 και να φτάσει στην τελική νίκη.

Από τον τίτλο στη Βασιλεία, ένα χρόνο ακριβώς δηλαδή, είχε να προκριθεί σε τελικό ATP διοργάνωσης ο Auger-Aliassime, που θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Holger Rune.

Ο Δανός, Νο.1 στο ταμπλό, επίσης είχε πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του Tomas Martin Etcheverry με 6-1, 3-6, 7-6 (6), έπειτα από 2 ώρες και 39 λεπτά αγώνα.

Στα 3 σετ κρίθηκαν και οι άλλοι δυο προημιτελικοί. Ο Hubert Hurkacz απέκλεισε με ανατροπή τον Tallon Griekspoor, με 6-7 (6), 6-4, 6-4, και θα παίξει αύριο στα ημιτελικά με τον Ugo Humbert, που κέρδισε τον Dominic Stricker με 6-4, 2-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots