ATP
ATP Finals: Έτσι διαμορφώθηκε το Race για το Τορίνο

 
ATP Finals: Έτσι διαμορφώθηκε το Race για το Τορίνο
© Taosphotogallery
tn team Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 20:22

Δείτε πως διαμορφώθηκε το Race για το Τορίνο μετά και το προτελευταίο Masters της σεζόν, με τον Andrey Rublev να "αγκαλιάζει" την πρόκριση στο ATP Finals και τον Στέφανο Τσιτσιπά να τον ακολουθεί στην 6η θέση.

Πλησιάζει προς το τέλος της η σεζόν της ΑΤΡ, αφού απομένουν 4 εβδομάδες για το κλείσιμο της κανονικής διάρκειας της σεζόν, χωρίς δηλαδή τους τελικούς σε ATP Finals, Next Gen Finals και Davis Cup.

Το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο τελευταίο Masters της χρονιάς, που θα γίνει στο Bercy από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου και θα καθορίσει τα τελευταία εισιτήρια για το ATP Finals.

Προς το παρόν, μετά και το τέλος του προτελευταίου Masters, αυτού της Σαγκάης, γνωρίζουμε τους 4 από τους 8 φιναλίστ, που δεν είναι άλλοι από τους Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev και Jannik Sinner.

Με το ένα πόδι στο Τορίνο βρίσκεται και ο Andrey Rublev, ο οποίος άνοιξε τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους στο Νο.5 και πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακολουθεί στο Νο.6 και αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει το maximum στην Αμβέρσα, ώστε να κάνει ένα ακόμα βήμα προς το Τορίνο. Τον βοήθησε και η σημερινή ήττα του Alexander Zverev, που είχε τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει καθώς έπαιζε στο Τόκιο, ένα 500άρι τουρνουά, ωστόσο αποκλείστηκε από τον 1ο κιόλας γύρο.

Ο Τσιτσιπάς και ο Zverev παραμένουν πάντως οι επικρατέστεροι για τα επόμενα εισιτήρια, με την 8η θέση να διεκδικείται από πολλούς. Ο Holger Rune είναι προς το παρόν σε αυτή, αλλά δεν έχει πείσει με τα αποτελέσματά του τους τελευταίους μήνες ο Δανός.

Ο Taylor Fritz στο Νο.9 και ο Casper Ruud στο Νο.10 είναι αρκετά κοντά του, ενώ επέστρεψε στο παιχνίδι και ο Hubert Hurkacz, που μετά την κατάκτηση του Shanghai Masters ανέβηκε στο Νο.11.

Οι πρώτες θέσεις στο Race για το Τορίνο:

Αναλυτικά η κατάταξη εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots