ATP
Κέρδισε 6 θέσεις ο Hurkacz, υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς

 
Κέρδισε 6 θέσεις ο Hurkacz, υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
© Rolex Shanghai Masters
tn team Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 10:42

Ο πρωταθλητής του Masters της Σαγκάης, Hubert Hurkacz, άφησε πίσω του 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11 του κόσμου σήμερα. Επέστρεψε στο Top 5 ο Andrey Rublev, έχασε μια θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που υποχώρησε στο Νο.7.

Ο Hurkacz ήταν ο μεγάλος νικητής του Shanghai Masters και πρόσθεσε 910 βαθμούς στη συγκομιδή του, για να ανεβεί στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, μόλις 2 θέσεις χαμηλότερα από το career high του.

Ο φιναλίστ της Σαγκάης, Andrey Rublev, κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ, ανεβαίνοντας ξανά στο Νο.5 του κόσμου.

Από μια θέση έχασαν ο Holger Rune και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο.6 και στο Νο.7 του κόσμου αντίστοιχα.

Στις πρώτες 4 θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Novak Djokovic να μένει στο Νο.1 και μάλιστα να παραμένει και ασφαλής προς το παρόν, αφού ο Carlos Alcaraz, που είναι στο Νο.2, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την απουσία του Σέρβου από τα τουρνουά της Ασίας και να τον πλησιάσει. Στο Νο.3 είναι ο Daniil Medvedev και στο Νο.4 ο Jannik Sinner.

Μετά και τις πολύ καλές εμφανίσεις του στη Σαγκάη, ο Grigor Dimitrov κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.16. Ο 21χρονος Ben Shelton κέρδισε μια θέση και έκανε νέο career high, στο Νο.19 του κόσμου.

Νέα career high και για τους Nicolas Jarry και Sebastian Korda, με τον πρώτο να κερδίζει μια θέση και να ανεβαίνει στο Νο.21 και τον δεύτερο να κερδίζει τρεις και να βρίσκεται στο Νο.23.

Επέστρεψε στο Top 30 o Ugo Humbert, ο οποίος κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29 του κόσμου, ενώ ο 19χρονος Arthur Fils κέρδισε 6 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 40, ανεβαίνοντας στο Νο.38.

Τέλος, 26 θέσεις κέρδισε ο Fabian Marozsan, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο 1000άρι της Σαγκάης και κατάφερε να "αναρριχηθεί" στο Νο.65 του κόσμου, βελτιώνοντας κι αυτός το ρεκόρ του.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots