ATP
Νίκησε και μπήκε ATP Finals o Sinner (vid)

 
Νίκησε και μπήκε ATP Finals o Sinner (vid)
© China Open/VCG
tn team Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 - 13:30

O Jannik Sinner κέρδισε τον Marcos Giron στο ντεμπούτο του στο Shanghai Masters, έφτασε τις 50 νίκες στη σεζόν και έγινε ο 4ος παίκτης που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals.

O Sinner δεν πέρασε καλά στο 1ο σετ, κατάφερε όμως να το γυρίσει και τελικά να κερδίσει τον Giron με 7-6 (7), 6-2, για να συνδυάσει με νίκη την πρώτη του ever εμφάνιση στο Shanghai Masters.

Στο 1ο σετ ο 22χρονος Ιταλός βρέθηκε πίσω με 1-4 και μπορεί να κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, όμως αργότερα, στο tie-break, ήταν ξανά πίσω με 3-6 και ήρθε αντιμέτωπος με τριπλό set point.

Τελικά έσωσε 4 set points συνολικά και κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 9-7, αλλάζοντας τα δεδομένα. Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Sinner, που προηγήθηκε με 2-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, για να το κλείσει με break για το 6-2 στο 8ο game.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη για τον Sinner, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το 500άρι του Πεκίνου, καθώς και η 50ή συνολικά στη σεζόν (50-13).

Πήρε και μαθηματικά την πρόκριση για το ATP Finals και είναι ο 4ος παίκτης που τα καταφέρνει, μετά από τους Novak Djokovic, Carlos Alcaraz και Daniil Medvedev.

Στον 3ο γύρο του Shanghai Masters, o Sinner θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Baez από την Αργεντινή, Νο.25 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots