ATP
Κέρδισε τον Zverev και μπήκε τελικό ο Medvedev (vid)

 
Κέρδισε τον Zverev και μπήκε τελικό ο Medvedev (vid)
© China Open/VCG
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 15:31

O Daniil Medvedev επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Alexander Zverev και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του China Open στο Πεκίνο.

Ο Medvedev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε καθαρά του Zverev με 6-4, 6-3, για να πάρει σε 85 λεπτά το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Πεκίνου.

Ο 27χρονος Ρώσος τελείωσε το ματς με 8 άσους, κερδίζοντας τους 33 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, σβήνοντας και τα 4 break points που αντιμετώπισε.

Επιπλέον, "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Zverev. Το πρώτο break το έκανε στο πολύ κρίσιμο 10ο game, στην 3η του ευκαιρία, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4. Νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει επιτυχημένα 2 break points του Zverev, που ήταν τα πρώτα για οποιονδήποτε παίκτη στον ημιτελικό.

Και στο 2ο σετ ο Zverev έχασε πρώτος ευκαιρίες για να κάνει break, στο 3ο game, με τον Medvedev να κρατάει ξανά το σερβίς του και να προηγείται με 2-1, από το 1-1, 15-40. Αργότερα έκανε και το καθοριστικό break, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχημένα για την πρόκριση.

Αυτή ήταν η 10η νίκη του Medvedev απέναντι στον Zverev, σε 17 συναντήσεις (10-7). Επίσης, έφτασε τις 59 νίκες στη σεζόν (59-12), έχοντας το 2ο καλύτερο ρεκόρ μετά από τον Carlos Alcaraz.

O Alcaraz, που έχει 61 νίκες φέτος, παίζει αυτή την ώρα στον άλλον ημιτελικό του China Open με τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots