ATP
Στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, στο Top 30 ο Lehecka

 
Στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, στο Top 30 ο Lehecka
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 9:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε σταθερός στο No.7 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως και οι υπόλοιποι από το Top 10. Κέρδισε 6 θέσεις ο Borna Coric, για 1η φορά στο Top 30 ο Jiri Lehecka.

Δεν άλλαξε κάτι αυτή την εβδομάδα για την πρώτη 10άδα της ATP, με τον Carlos Alcaraz να παραμένει στο Νο.1 και τον Novak Djokovic να τον ακολουθεί στο Νο.2. Οι δυο τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αλλάξουν ξανά θέσεις μετά το US Open, αφού ο Djokovic χρειάζεται να κερδίσει μόνο ένα ματς στη Νέα Υόρκη για να πάρει ξανά το Νο.1 από τον Ισπανό.

Στο Νο.3 βρίσκεται ο Daniil Medvedev, στο Νο.4 ο Holger Rune, στο Νο.5 ο Casper Ruud και στο No.6 o Jannik Sinner. Στο Νο.7 βρίσκεται ο Τσιτσιπάς και πίσω του είναι οι Andrey Rublev, Taylor Fritz και Frances Tiafoe, που συμπληρώνουν το Top 10.

Μετά από την πορεία του έως τα ημιτελικά του Winston-Salem, o Borna Coric κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23. Μια θέση κέρδισε ο Tallon Griekspoor, που έκανε νέο career high στο Νο.24.

O φιναλίστ του Winston-Salem, Jiri Lehecka, κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε για 1η φορά στο Top 30 και στο Νο.29. Ο πρωταθλητής του αμερικάνικου τουρνουά, Sebastian Baez, άφησε πίσω του 10 θέσεις και βρέθηκε σήμερα στο Νο.32.

Άλλες 4 θέσεις κέρδισε ο Max Purcell, που μετά τη μεγάλη πορεία έως τα προημιτελικά του Σινσινάτι έπαιξε στα προημιτελικά και στο Winston-Salem, με αποτέλεσμα να βελτιώσει ξανά το ρεκόρ του και να βρεθεί στο Νο.43.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots