ATP
Jack Sock: Σταματάει το τένις μετά το US Open

 
Jack Sock: Σταματάει το τένις μετά το US Open
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 - 20:59

Το US Open θα είναι το τελευταίο τουρνουά στην καριέρα και του Jack Sock, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός.

Στα 30 του χρόνια, ο Jack Sock ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, "γράφοντας" τον επίλογό του στο US Open.

"Στο 8χρονο αγόρι που αμέσως ερωτεύτηκε με το άθλημα του τένις, ελπίζω να σε έκανα υπερήφανο. Ήταν 14 χρόνια αναμνήσεων που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα 4 Grand Slam που κέρδισα, το ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Top 10 στις κατατάξεις μονών και διπλών και η συμμετοχή στο Davis Cup και στο Laver Cup, είναι πολύ περισσότερα απ' όσα ονειρεύτηκα. Χωρίς τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, τίποτα απ' αυτά δεν θα είχε συμβεί", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Sock.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Jack Sock (@jack.sock)

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήρθαν στα ομαδικά, αφού κέρδισε 2 φορές το Wimbledon στο διπλό (2014, 2018) και 2 το US Open, μια σε διπλό (2018) και μια στο μικτό (2011). Επίσης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο στο μικτό και το χάλκινο στο διπλό, καθώς και ένα ATP Finals στο διπλό, το 2018.

Έφτασε μέχρι το Νο.2 του κόσμου στο διπλό, ενώ στο μονό μπήκε στο Top 10 το 2017 και έφτασε στο Νο.8. Τη χρονιά εκείνη εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στο ATP Finals, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά. Τότε κέρδισε και τον μεγαλύτερο τίτλο του στα μονά, στο Masters του Παρισιού.

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Sock δεν συνεχίζει εξίσου επιτυχημένα, με τον Αμερικανό να αντιμετωπίζει συνεχώς πισωγυρίσματα. Αποφάσισε να "κρεμάσει" τη ρακέτα του στα 30 του χρόνια, με την ανακοίνωσή του να γίνεται μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνη του John Isner, που επίσης θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο φετινό US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots