ATP
1η νίκη μετά από 3 μήνες ο Auger-Aliassime (vid)

 
1η νίκη μετά από 3 μήνες ο Auger-Aliassime (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 - 10:11

O Felix Auger-Aliassime επέστρεψε από σετ πίσω κόντρα στον Matteo Berrettini και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από τον Μάιο! Κοντά στην πρόκριση και ο Stan Wawrinka, όμως η αποστολή του διακόπηκε από τη βροχή.

Κοντά στην 6η διαδοχική του ήττα βρισκόταν ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος όμως επέστρεψε από σετ πίσω και ξεπέρασε το εμπόδιο του Matteo Berrettini στη δύσκολη πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, κερδίζοντάς τον με 4-6, 6-2, 6-3.

Ο Auger-Aliassime έχασε 2 break back points στο τελευταίο game του 1ου σετ, αυτό όμως δεν τον απογοήτευσε και συνέχισε να πιέζει για το break, το οποίο και ήρθε από νωρίς στο 2ο σετ.

Προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ και, αφού έσβησε ένα break point του Ιταλού στο 7ο game, έφτασε στο 5-2. Με νέο break έκλεισε το σετ για το 6-2, ενώ στο 3ο σετ δεν απειλήθηκε με break point και έκανε το break της διαφοράς στο 6ο game (4-2).

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και για την ψυχολογία του 23χρονου Καναδού, που βρίσκεται στο Νο.12 του ταμπλό και στο Νο.14 του κόσμου.

Στον 2ο γύρο του Masters του Σινσινάτι, θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino, που κέρδισε από την προηγούμενη μέρα τον Richard Gasquet με 6-4, 6-3.

Ανατροπή χρειάστηκε και ο Nicolas Jarry, ο οποίος επικράτησε του Roman Safiullin με 4-6, 6-3, 6-3. Ο Jordan Thompson κέρδισε τον John Isner με 7-6 (5), 7-6 (2) και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Carlos Alcaraz στο τουρνουά, ενώ ο Emil Ruusuvuori απέκλεισε τον Corentin Moutet με 6-4, 6-2 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Andrey Rublev.

Τέλος, ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Dusan Lajovic, επικράτησε του Francisco Cerundolo με 6-3, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον πρωταθλητή του Τορόντο, Jannik Sinner.

Αυτά ήταν τα μόνα παιχνίδια που έγιναν για τη Δευτέρα, αφού η βροχή χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών. Πολλά παιχνίδια δεν ξεκίνησαν καν, ενώ δυο διακόπηκαν, με τον Stan Wawrinka να είναι πολύ κοντά στη νίκη, αφού προηγείται με 6-3, 6-7 (5), 5-2 του Brandon Nakashima. Στο άλλο, ο Borna Coric κερδίζει με σετ και με break (7-6, 4-3) τον Sebastian Korda.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots