ATP
Μεγάλη νίκη για τη Venus στο Σινσινάτι (vid)

 
Μεγάλη νίκη για τη Venus στο Σινσινάτι (vid)
© Western & Southern Open
tn team Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 - 9:31

Στα 43 της χρόνια, η Venus Williams έβγαλε εκτός Σινσινάτι τη Veronika Kudermetova και πανηγύρισε την 1η της Top 20 νίκη μετά από 4 χρόνια.

Με μια πολύ καλή νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Σινσινάτι η Venus Williams, η οποία επικράτησε της Veronika Kudermetova, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 7-5.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, που παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση στα 43 της χρόνια, έκανε μάλιστα δυο πολύ μεγάλες ανατροπές για να φτάσει σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Στο οποίο επέστρεψε από το 1-4 (με διπλό break), για να κερδίσει 5 games στη σειρά - τα 3 με break - και να κάνει το 6-4. Στο 2ο σετ βρέθηκε επίσης πίσω με διπλό break και ακόμα πιο κοντά στο να το χάσει, αφού έχανε με 0-4 και με 1-5!

Στο 2-5, 30-40 αντιμετώπισε break point στο σερβίς της Ρωσίδας και στο 3-5, 30-40 άλλο ένα, στο δικό της σερβίς. Τα έσβησε και τα δυο και αυτή τη φορά κέρδισε 6 games στη σειρά, για να μετατρέψει το 1-5 σε 7-5 και να φτάσει στη μεγάλη αυτή νίκη, 1η απέναντι σε Top 20 παίκτρια από το 2019.

Τα περισσότερα παιχνίδια της ημέρας αναβλήθηκαν λόγω της βροχής κι έτσι η Venus θα μάθει απόψε ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο, όταν και θα ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Qinwen Zheng με την Aliaksandra Sasnovich.

Μια άλλη Αμερικανίδα, η Sloane Stephens, κέρδισε την Elisabetta Cocciaretto με 7-5, 6-2 και θα είναι η πρώτη αντίπαλη της Caroline Garcia στο τουρνουά. Η Anastasia Potapova κέρδισε έπειτα από ένα πολυ κλειστό ματς την Celine Naef με 1-6, 6-4, 7-5 και θα περιμένει τον αγώνα της Marketa Vondrousova με την Katerina Siniakova.

Τέλος, η προερχόμενη από τα προκριματικά Jasmine Paolini πήρε τη νίκη επί της Marta Kostyuk με 6-2, 6-1, ενώ η Anhelina Kalinina επικράτησε της Lin Zhu με 6-3, 7-5 και θα παίξει με την Ons Jabeur στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots