ATP
Η συγκίνηση του Wawrinka: "Αγαπώ τόσο αυτό το άθλημα" (vid)

 
Η συγκίνηση του Wawrinka: "Αγαπώ τόσο αυτό το άθλημα" (vid)
tn team Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 - 7:24

Μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε παλεύοντας για τον 1ο τίτλο του μετά από 6 χρόνια, ο Stan Wawrinka έκανε μια κατάθεση ψυχής και στην απονομή, ξεσπώντας σε κλάματα.

Στα 38 του χρόνια, έχοντας περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με τους τραυματισμούς και έχοντας βγει εκτός Top 300, o κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, Stan Wawrinka, δεν είχε να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται και να μάχεται για την επιστροφή του στο top επίπεδο.

Ο δρόμος αυτός δεν ήταν καθόλου εύκολος, αλλά ο Wawrinka δεν το έβαλε κάτω και χθες έπαιξε στο Umag τον πρώτο του τελικό μετά από 4 χρόνια και διεκδίκησε τον πρώτο τίτλο του στα τελευταία 6 χρόνια. Μπορεί να μην τα κατάφερε, "λυγίζοντας" στα 3 σετ από τον Alexei Popyrin, όμως η παρουσία του στον τελικό σήμαινε πολλά για εκείνον και επιπλέον τον έβαλε ξανά στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021.

Στην απονομή των τροπαίων, όταν πήρε το λόγο ο Wawrinka δεν συγκράτησε τα δάκρυά του και απευθύνθηκε συγκινημένος στο κοινό, λέγοντας πως θέλει να επιστρέψει και την επόμενη σεζόν στο Umag, στα 39 του χρόνια.  

"Ξέρω πως είναι ηλίθιο να κλαίω, αλλά αγαπώ τόσο πολύ αυτό το άθλημα... Το κάνετε πολύ ξεχωριστό, ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα, πραγματικά ελπίζω να επιστρέψω. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη όλη την εβδομάδα, σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ και ελπίζω πως θα σας δω του χρόνου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots