ATP
Ο Bautista Agut έβγαλε "νοκ άουτ" τον Medvedev (vids)

 
Ο Bautista Agut έβγαλε "νοκ άουτ" τον Medvedev (vids)
© Terra Wortmann Open
tn team Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 - 19:13

O Roberto Bautista Agut έβγαλε "νοκ άουτ" τον Daniil Medvedev στο Χάλε, για να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Terra Wortmann Open.

Με μόλις 2 νίκες σε 4 αναμετρήσεις στο γρασίδι για φέτος θα πάει στο Wimbledon o Daniil Medvedev, ο οποίος έμεινε εκτός 4άδας στο Χάλε, γνωρίζοντας την ήττα από τον Bautista Agut με 7-5, 7-6 (3).

Ο 35χρονος Ισπανός, πρωταθλητής στο 's-Hertogenbosch το 2014 και φιναλίστ στη Μαγιόρκα πέρσι, θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση σε έναν τελικό στο γρασίδι.

Παρότι δεν πέτυχε κανέναν άσο, έναντι 12 του αντιπάλου του, ο Bautista Agut έκανε ένα μεστό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας τους 41 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 12 από τους 19 στα δεύτερα.

Αφού δέχτηκε break στο 1ο game του αγώνα, ο Ισπανός είχε άμεση απάντηση για το 1-1, δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του και με νέο break στο 12ο game, πήρε το 1ο σετ με 7-5.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, με τον Bautista Agut να επικρατεί στα κρίσιμα σημεία. Αρχικά έσβησε ένα break point στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ αργότερα στο tie-break απέφυγε τα λάθη και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 53 λεπτά παιχνιδιού.

O Bautista Agut είχε κερδίσει και πέρσι στο γρασίδι τον Medvedev, στα προημιτελικά της Μαγιόρκας, ενώ συνολικά έφτασε τις 4 νίκες απέναντι στον Ρώσο, σε 6 αναμετρήσεις (4-2).

Στους αυριανούς ημιτελικούς του Χάλε, ο Bautista Agut θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Tallon Griekspoor με 3-6, 6-3, 6-4, για να σταματήσει το σερί 7 κερδισμένων αγώνων του Ολλανδού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots