ATP
Στο Νο.111 της ΑΤΡ ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.111 της ΑΤΡ ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 - 18:13

Μια νέα άνοδο και ένα νέο career high σημείωσε αυτή την εβδομάδα ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που πλησιάζει όλο και περισσότερο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ των διπλών.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας αυτή τη φορά κέρδισε 5 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, βελτιώνοντας για μια ακόμα Δευτέρα το προσωπικό του ρεκόρ.

Η άνοδος αυτή ήρθε μετά από τη νέα καλή πορεία που έκανε ο Πέτρος στο Challenger της Λυών στη Γαλλία, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, μαζί με τον Ολλανδό Sem Verbeek.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι πάντα 1ος στην κατάταξη των Ελλήνων στα διπλά, με τον αδερφό του Στέφανο να είναι 2ος, στο Νο.164 της ΑΤΡ. Στο Νο.206 βρίσκεται ο Μιχάλης Περβολαράκης, που κέρδισε 7 θέσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ στο Νο.448 βρίσκεται ο Στέφανος Σακελλαρίδης και στο Νο.515 ο αδερφός του, Δημήτρης Σακελλαρίδης.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Στα μονά δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραμένει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης διατηρήθηκε στο Νο.513, ενώ ο Περβολαράκης έχασε λίγο έδαφος ακόμα, υποχωρώντας στο Νο.900. Θυμίζουμε πως επειδή έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν μέχρι τώρα λόγω του τραυματισμού του, ο Περβολαράκης έχασε και εκατοντάδες θέσεις στην κατάταξη.

Στην κατάταξη της ΑΤΡ στα μονά βρίσκονται ακόμα οι Αλέξανδρος Σκορίλας (Νο.1009), Δημήτρης Αζωίδης (Νο.1133), Μάρκος Καλοβελώνης (Νο.1377) - που κέρδισε 140 θέσεις, καθώς και ο Γιάννης Ξυλάς (Νο.1621).

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης επίσης δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές. Στη μοναδική αλλαγή στο Top 10 πρωταγωνιστεί ο Frances Tiafoe, που μετά τον τίτλο στην Στουτγκάρδη κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.10 για 1η φορά στην καριέρα του.

Από μια θέση βελτίωσαν τις θέσεις τους και τα career high τους οι Tommy Paul και Lorenzo Musetti, σε Νο.15 και Νο.16 αντίστοιχα, ενώ νέο ρεκόρ έκανε και o Francisco Cerundolo στο Νο.19, που επίσης κέρδισε μια θέση.

Ο φιναλίστ της Στουτγκάρδης, Jan-Lennard Struff, κέρδισε 3 θέσεις και έκανε κι αυτός νέο career high στο Νο.21, ενώ νέα ρεκόρ στο Top 30 σημείωσαν και οι Yoshihito Nishioka (No.24), Nicolas Jarry (No.28), Tallon Griekspoor (No.29) και Tomas Martin Etcheverry (No.30).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots