ATP
Επέστρεψε απ' την κόλαση και μπήκε τελικό ο Rune! (vid)

 
Επέστρεψε απ' την κόλαση και μπήκε τελικό ο Rune! (vid)
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 - 16:54

Ο Holger Rune βρέθηκε να χάνει με σετ και με break απέναντι στον Casper Ruud, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να "επιβιώσει" και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Τρεις φορές βρέθηκε σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Holger Rune - και τις τρεις έφυγε νικητής από το γήπεδο, αφού κατέκτησε το Masters του Παρισιού την πρώτη τον περσινό Νοέμβριο, ενώ τη δεύτερη ήταν φιναλίστ στο Monte-Carlo, τον προηγούμενο μήνα.

Στον ημιτελικό της Ρώμης ο 20χρονος Δανός χρειάστηκε και μια μεγάλη ανατροπή, για να φτάσει στην επικράτηση με 6-7 (2), 6-4, 6-2 επί του Ruud.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ένα σετ στο οποίο ο Ruud ήταν συνολικά καλύτερος και ο μόνος που είχε απειλήσει για να κάνει break, o Rune βρέθηκε πραγματικά με την πλάτη στον τοίχο στο 2ο σετ, όταν υπέστη και το break και έμεινε πίσω με 2-4.

Ο 20χρονος κατάφερε να κερδίσει τα 8 από τα 9 επόμενα games, αλλάζοντας τελείως το σκηνικό και αποκτώντας το απόλυτο προβάδισμα. Στο 2ο σετ αρχικά ισοφάρισε σε 4-4, μετατρέποντας σε break το πρώτο break point που είχε σε ολόκληρο το ματς.

Στη συνέχεια χρειάστηκε να σβήσει 2 break points και αφού κράτησε το σερβίς του μετά από ένα πολύ δύσκολο game, έκανε νέο break για το 6-4. Αφού ανέτρεψε το 2ο σετ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στο 3ο, όπου είχε το momentum και ήταν αισθητά καλύτερος από τον Ruud, κάνοντας break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2) και χάνοντας μόλις έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς σε 4 games!

Θα είναι ο 3ος τελικός σε Masters 1000 διοργάνωση για τον Rune, που ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα.

Συνολικά, θα παίξει στον 8ο τελικό της καριέρας του ο 20χρονος και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (4-3 σε τελικούς), 2ο στη φετινή χρονιά μετά το 250άρι του Μονάχου.

Θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots