ATP
Ο Nadal επιλέγει Federer έναντι του Djokovic

 
Ο Nadal επιλέγει Federer έναντι του Djokovic
© REUTERS/Mike Hutchings
tn team Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 7:15

Μπορεί οι αριθμοί να διαφωνούν μαζί του, όμως ο Rafael Nadal επιλέγει το rivalry του με τον Roger Federer και εξήγησε το γιατί.

Σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες, ο Rafael Nadal απάντησε στο αν θεωρεί σπουδαιότερο το rivalry που μοιράζεται με τον Novak Djokovic. Οι αριθμοί τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν, αφού το rivalry που έχει με τον Djokovic είναι αυτό με τις περισσότερες αναμετρήσεις στην ιστορία του αθλήματος.

Συγκεκριμένα ο Nadal έχει αντιμετωπίσει τον Djokovic 59 φορές (ο Djokovic προηγείται με 30-29 στις νίκες), ενώ με τον Federer 40 φορές (ο Nadal προηγείται με 24-16). Παρόλα αυτά, το rivalry με τον Federer είναι αυτό που ξεχωρίζει ο Ισπανός, μια επιλογή με την οποία σίγουρα συμφωνούν και πολλοί φαν.

"Αν και είναι αλήθεια πως έχω παίξει περισσότερες φορές με τον Novak, όταν έχεις έναν αντίπαλο σαν τον Roger και παίζεις εναντίον του, είναι ιδιαίτερο. Επειδή έχουμε πολύ διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και πολύ διαφορετικές προσωπικότητες", είπε ο Nadal, ο οποίος μοιράστηκε με τον Federer και τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές της καριέρας του.

"Έχουμε μοιραστεί πολλές στιγμές μαζί, εντός και εκτός γηπέδων. Τον θαυμάζω πάρα πολύ. Είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητά για τον αθλητισμό. Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ένα μέρος της ζωής μου έφυγε μαζί του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots