ATP
Το εντυπωσιακό στατιστικό που μοιράζονται οι Big 3

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 15:31

Ακόμα ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό μοιράζονται από αυτή την εβδομάδα οι Big 3, που δείχνει με ακόμα έναν διαφορετικό τρόπο την εξωπραγματική συνέπειά τους στο κορυφαίο επίπεδο.

Με την κατάκτηση του ATP Finals και την επιστροφή του στο No.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Novak Djokovic εξασφάλισε πως θα τερματίσει για μια ακόμα χρονιά στο Top 5 της κατάταξης.

Ακόμα και σ' αυτή την ασυνήθιστη σεζόν, στην οποία βαθμολογήθηκε μόνο σε ένα Grand Slam και δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί στα μισά σχεδόν Masters 1000, o Djokovic τα κατάφερε στο τέλος, να μπει στο Top 5. 

Είναι η 15η φορά στην καριέρα του που ο Djokovic τερματίζει μια σεζόν στο Top 5 και έγινε μόλις ο 3ος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει κάτι άλλο.

Οι άλλοι δυο είναι φυσικά οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι που είχε στην καριέρα του, Roger Federer και Rafael Nadal, που μοιράζονται το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, με 16 σεζόν εντός του Top 5.

Πρόκειται για ακόμα ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό, που δείχνει την ασύγκριτη συνέπεια των τριών αυτών υπερθλητών στην ελίτ του αθλήματος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots