ATP
Ivanisevic: "Ο Djokovic θα γίνει ακόμα καλύτερος"

 
Ivanisevic: "Ο Djokovic θα γίνει ακόμα καλύτερος"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 13:45

Ο Goran Ivanisevic μίλησε με μεγάλο θαυμασμό για το πως ο Novak Djokovic αναζητά συνεχώς τη βελτίωση και την πετυχαίνει, λέγοντας πως είναι καλύτερος παίκτης από ότι στο παρελθόν και θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον.

"Προπονείται πιο σκληρά απ' όταν ήταν 22 χρονών. Γι' αυτό είναι τόσο καλός και γι' αυτό θα γίνει ακόμα καλύτερος. Η θέλησή του για προπόνηση και βελτίωση, για να γίνεται συνέχεια καλύτερος, είναι εκπληκτική. Προσέχει πολύ το σώμα του. Στην εποχή μου σταματούσαμε το τένις στα 30-31. Σ' αυτές τις ηλικίες ήσουν ήδη αρκετά μεγάλος για να σταματήσεις. Αλλά τώρα δεν είναι έτσι, είναι απίθανο", είπε αρχικά ο προπονητής του Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Τορίνο, μετά τον τελικό του ATP Finals.

"Δείτε τον Roger πριν 2 χρόνια. Δείτε τον Rafa. Δείτε τον Novak. Ακούμε συνέχεια για τους νέους παίκτες που έρχονται και αυτό είναι θαυμάσιο για το τένις. Έχουμε το νεότερο Νο.1 στην ιστορία, τον Carlos (Alcaraz), που έκανε απίστευτα πράγματα φέτος. Αλλά δείτε τον Novak. Είναι ακόμα διψασμένος, ακόμα κερδίζει τα τουρνουά και ακόμα παίζει απίστευτο τένις. Ήδη σκέφτεται την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν", πρόσθεσε ο Κροάτης τεχνικός, που είναι στην ομάδα του Nole από το 2019.

Τέλος, ο Ivanisevic σχολίασε το σερβίς του Djokovic, το οποίο εξήγησε ότι είναι υποτιμημένο εξαιτίας των άλλων αρετών που έχει ο Σέρβος τενίστας, ωστόσο είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα του και ειδικά αυτή την εβδομάδα τον βοήθησε πάρα πολύ.

"Το σερβίς του ήταν ένα πολύ υποτιμημένο χτύπημα σε όλη την καριέρα του. Σε πολλά παιχνίδια ακόμα και 5 ή 10 χρόνια πριν, το σερβίς του τον είχε σώσει. Αλλά τώρα είναι ακόμα καλύτερο. Πάντα θέλει να βελτιώνεται. Ειδικά αυτή την εβδομάδα σέρβιρε με εκπληκτικά ποσοστά, εκπληκτική ακρίβεια.

Κάθε φορά που το χρειαζόταν, έβγαζε μεγάλο πρώτο σερβίς. Το δεύτερο σερβίς του επίσης έχει βελτιωθεί. Αλλά γενικά το σερβίς του ήταν πάντα ένα χτύπημα που έκανε καλά και δεν σχολιάζεται αρκετά, επειδή κάνει τόσα άλλα πράγματα καλύτερα. Έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς εκεί έξω, ειδικά όταν βρίσκεται υπό πίεση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots