ATP
Djokovic: "Χάρηκα και ανακουφίστηκα όταν έμαθα πως θα παίξω στην Αυστραλία"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 10:59

Ο Novak Djokovic χάρηκε και ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως θα επιστρέψει στο Australian Open το 2023, δεν θέλει να κρατήσει τις κακές αναμνήσεις και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στη Μελβούρνη και να παίξει καλό τένις. 

"Έμαθα χθες τα νέα και χάρηκα πολύ", αποκάλυψε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο.

"Ανακουφίστηκα που έμαθα ότι θα είμαι στην Αυστραλία την επόμενη σεζόν, ειδικά λόγω αυτών που περάσαμε εγώ και τα κοντινά μου πρόσωπα φέτος με όσα συνέβησαν στην Αυστραλία", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος.

"Σίγουρα τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Το να γνωρίζω πως η σεζόν μου θα ξεκινήσει από την Αυστραλία μειώνει την πίεση από μένα και από την ομάδα μου. Είναι το πιο επιτυχημένο μου Grand Slam και έχω μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μου εκεί. Θέλω να επιστρέψω και να παίξω τένις, να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Ανυπομονώ να έχω ένα υπέροχο αυστραλιανό καλοκαίρι."

Ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά για τον Djokovic, που έχασε πολλά τουρνουά εξαιτίας της απόφασής του να μην εμβολιαστεί, κατάφερε όμως να ανταπεξέλθει και να έχει συνολικά μια πολύ καλή σεζόν. 

"Το πλεονέκτημα του να μην παίζω σε πολλά τουρνουά είναι πως νιώθω πιο φρέσκος απ' ότι συνήθως, την ίδια στιγμή όμως ήταν μια πολύ ασυνήθιστη χρονιά για μένα. Έχασα μερικά μεγάλα τουρνουά και τα 2 από τα 4 Grand Slams. Είμαι ευγνώμων που παίζω τόσο καλά τους τελευταίους μήνες και δούλεψα σκληρά στην προπόνηση για να τα καταφέρω. Πέρασα πολύ χρόνο με τον προπονητή μου και με την ομάδα μου στο court, για να τελειοποιήσω το παιχνίδι μου."

Για τον Carlos Alcaraz, που έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε το Year-end No.1, είπε: "Το αξίζει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Δεν θέλω να κάνω την συζητήση για το αν έπαιξα λίγο ή αρκετά, όπως και να 'χει, το Νο.1 είναι σ' αυτή τη θέση επειδή του αξίζει να είναι εκεί. Είναι υπέροχο που έχουμε ένα νέο πρόσωπο εκεί και είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δουλεύει πολύ σκληρά. Έχει μια πολύ καλή ομάδα γύρω του, εκπροσωπεί τον εαυτό του και το τένις με έναν πολύ καλό τρόπο. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω γι' αυτόν."

Τέλος, ο Djokovic μίλησε και για την παρουσία των παιδιών του στο Τορίνο: "Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να έχω και τα δυο παιδιά μου εδώ, με τη γυναίκα μου, να με βλέπουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο μου πόντο. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε αυτό. Ο γιος μου είναι ήδη 8 ετών, γνωρίζει τι συμβαίνει και περί τίνος πρόκειται. Του αρέσει να είναι τριγύρω, να παίζει τένις, να βοηθάει τον Goran να μαζέψει τις μπάλες και να συμμετέχει στις προπονήσεις. Περνάω καλά και το διασκεδάζω όταν έχω κοντά τα παιδιά μου στο tour. Μου φέρνει μια αρμονία και μια χαρά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots