ATP
Η Αυστραλία φέρνει το United Cup το 2023 - θα συμμετέχει και η Ελλάδα

 
Η Αυστραλία φέρνει το United Cup το 2023 - θα συμμετέχει και η Ελλάδα
tn team Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 - 10:25

Στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν, η Tennis Australia σε συνεργασία με την ATP και τη WTA θα φέρει ένα νέο ομαδικό event εθνικών ομάδων, στο οποίο θα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από 18 διαφορετικές χώρες, με έπαθλα που φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Στο μεγάλο αυτό ραντεβού θα είναι και η Ελλάδα.

Ένα νέο ομαδικό μικτό event, για πρώτη φορά μετά το Hopman Cup, αναμένεται να διοργανώσει η Tennis Australia το 2023, με τη διαφορά πως αυτό το τουρνουά θα είναι και βαθμολογούμενο αλλά και με μεγάλα χρηματικά έπαθλα, αφού θα συνδιοργανώνεται από την ΑΤΡ και τη WTA.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 18 χώρες και θα διεξαχθεί στο Μπρίσμπεϊν, στο Περθ και στο Σίδνεϊ. Θα ανοίξει τη νέα αγωνιστική σεζόν, αντικαθιστώντας το αποκλειστικά ανδρικό ATP Cup, με ημερομηνία έναρξης την 29η Δεκεμβρίου 2022 και ολοκλήρωσης την 8η Ιανουαρίου 2023.

Τα χρηματικά έπαθλα θα φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα δίνονται και βαθμοί, με δυνατότητα για μέγιστη συγκομιδή έως και 500 ΑΤΡ και WTA πόντων από έναν παίκτη και παίκτρια αντίστοιχα.

Τι γνωρίζουμε για το United Cup:

  • Οι 12 χώρες των 6 πρώτων στην κατάταξη της ΑΤΡ και των 6 πρώτων στην κατάταξη της WTA θα προκριθούν απευθείας στο τουρνουά.
  • Οι υπόλοιπες 6 ομάδες θα προκριθούν με βάσει την καλύτερη συνδυαστική κατάταξη των παικτών της ΑΤΡ και των παικτριών της WTA.
  • Η διοργανώτρια Αυστραλία θα συμμετέχει σε κάθε περίπτωση στο τουρνουά, είτε μπει από την κατάταξη, είτε με wild card.
  • Κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει έως 4 άνδρες και 4 γυναίκες.
  • Κάθε πόλη (Μπρίσμπεϊν, Περθ, Σίδνεϊ) θα φιλοξενήσει 2 ομίλους των 3 ομάδων.
  • Κάθε tie θα έχει 4 αγώνες μονών, 2 ανδρών και 2 γυναικών, καθώς και έναν αγώνα μικτού διπλού.
  • Οι 6 νικητές των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους στα πλέι-οφ (οι πρώτες των ομίλων που βρίσκονται στην ίδια πόλη), ώστε να βγουν οι 3 ημιφιναλίστ. Η καλύτερη ομάδα βάσει αποτελεσμάτων που θα ηττηθεί στα πλέι-οφ, θα προκριθεί επίσης στα ημιτελικά.

Η κλήρωση του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου και η Ελλάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μπει αυτόματα στο τουρνουά, αφού τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη, βρίσκονται στο Top 5 αυτή τη στιγμή.

Διευκρινίζουμε, πως αρκεί τουλάχιστον ένας από τους δυο να είναι στο Top 6 για να πάρει η Ελλάδα την απευθείας πρόκριση, αλλά ακόμα και αν δεν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσαν να πάρουν κάποιο από τα 6 επόμενα εισιτήρια, χάρη στην πολύ καλή συνδυαστική κατάταξη της χώρας μας, εξαιτίας του Στέφανου και της Μαρίας. Σε κάθε περίπτωση, δείχνει αδύνατο να μην είναι η Ελλάδα σ' αυτό το ιστορικό ραντεβού, την πρώτη συνδυαστική ομαδική διοργάνωση ATP και WTA στην ιστορία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots