ATP
"Άλωσε" την Φλωρεντία και μπήκε τελικό ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © GIAMPIERO SPOSITO
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 23:33

Ο Felix Auger-Aliassime "άλωσε" την Φλωρεντία κερδίζοντας με 2-0 σετ και τον Lorenzo Musetti, για να προκριθεί στον 3ο φετινό και 11ο συνολικά τελικό της καριέρας του.

Ήταν ο ημιτελικός που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα στη Φλωρεντία και όλοι περίμεναν ένα ντέρμπι, όμως ο Felix Auger-Aliassime ήταν πολύ καλύτερος από τον Lorenzo Musetti και πήρε τη νίκη με 6-2, 6-3, για να αποκλείσει και τον τελευταίο Ιταλό που παρέμενε στο ταμπλό της indoor διοργάνωσης της πόλης της Τοσκάνης.

Ο Auger-Aliassime έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 6ο game για να περάσει μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια ο Musetti είχε διπλή ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, στο 4-2, 15-40, όμως ο Καναδός κράτησε το σερβίς του για το 5-2 και στο 8ο game έκανε νέο break, κλείνοντας το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ ο Auger-Aliassime δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και έκανε το break στο 6ο game, για το 4-2. Στο 8ο game είχε 2 match points για να πάρει και αυτό το σετ με double break, αλλά ο Musetti μείωσε σε 5-3. Τελικά ο Felix εξασφάλισε τη νίκη στο δικό του σερβίς στο 9o game, με ένα love service game.

Για 11η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό στο tour o Auger-Aliassime, ο οποίος έχει κερδίσει μόνο έναν από τους 10 προηγούμενους, στο 500άρι του Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο του 2022. Για φέτος θα είναι ο 3ος τελικός του, μετά το Ρότερνταμ, όπου είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, και τη Μασσαλία, όπου είχε ηττηθεί από τον Andrey Rublev.

Στον τελικό του Firenze Open της Φλωρεντίας ο Καναδός θα είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς θα αντιμετωπίσει τον JJ Wolf, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Mikael Ymer με 6-4, 6-4.

Ο 23χρονος Αμερικανός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Στο 1ο σετ απώλεσε προβάδισμα με 2-0 αλλά έκανε νέο break στο 7ο game για το 4-3, ενώ στο 2ο σετ επέστρεψε από το 1-3 και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να "σφραγίσει" την πρόκρισή του στον τελικό.

Θα είναι ο 1ος τελικός στην καριέρα του Wolf, που έχει κατακτήσει 5 τίτλους στο Challenger Tour. Ό,τι κι αν συμβεί στον αυριανό αγώνα, ο Αμερικανός θα βελτιώσει το career high του τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας τουλάχιστον μέχρι το Νο.56 του κόσμου - 19 θέσεις ψηλότερα από σήμερα και 16 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του. Αν κερδίσει τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει στο Νο.51 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots