ATP
Djokovic: "Υπήρχε πρόβλημα με τον καρπό, αλλά χειροτέρεψε"

 
Djokovic: "Υπήρχε πρόβλημα με τον καρπό, αλλά χειροτέρεψε"
© Reuters/Andrew Boyers
tn team Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:01

Ο Novak Djokovic αποκάλυψε πως εδώ και μέρες είχε μια μικρή ενόχληση στον καρπό, σήμερα όμως αυτό το πρόβλημα χειροτέρεψε αρκετά και φάνηκε αβέβαιος για τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Τελ Αβίβ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Djokovic ηττήθηκε σήμερα από τον Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ στο Laver Cup, δείχνοντας να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον καρπό του δεξιού του χεριού. Όπως αποκάλυψε μετά τον αγώνα, είναι ένα πρόβλημα που είχε και στις πρώτες προπονήσεις που έκανε στην O2 Arena του Λονδίνου, στις αρχές της εβδομάδας.

"Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον δεξιό μου καρπό εδώ και 4-5 μέρες, για να είμαι ειλικρινής. Καταφέρνω όμως να το έχω υπό έλεγχο. Οι δυο αγώνες χθες πιθανότατα να είχαν επίδραση πάνω σ' αυτό. Σήμερα δεν ήταν εύκολο για μένα. Δεν μπορούσα να σερβίρω όσο γρήγορα και με όση ακρίβεια ήθελα."

Ο Djokovic έπαιξε δυο συνεχόμενους αγώνες χθες στο Laver Cup, όντας και στους δυο πάρα πολυ καλός. Στα μονά συνέτριψε τον Frances Tiafoe με 6-1, 6-3, ενώ στα διπλά μαζί με τον Matteo Berrettini κέρδισαν τους Jack Sock και Alex De Minaur με 7-5, 6-2. Η σημερινή του εμφάνιση ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με τη χθεσινή, με αποτέλεσμα να έρθει και αυτή η ήττα από τον Auger-Aliassime.

"Δεν είχα αγώνες για σχεδόν 3 μήνες και εδώ οι συνθήκες είναι τέτοιες, με τις αργές και βαριές μπάλες, που πρέπει να δημιουργήσεις αρκετή δράση και ταχύτητα με τον καρπό, κάτι που ίσως να προκάλεσε και τον πόνο που νιώθω αυτή τη στιγμή στον δεξί καρπό."

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Djokovic είχε προγραμματίσει την επιστροφή του στο tour, με το νεοσύστατο τουρνουά του Τελ Αβίβ. Η πρεμιέρα του θα γίνει στον 2ο γύρο με αντίπαλό έναν εκ των Thiago Monteiro και Pablo Andujar. Αυτό σημαίνει πως θα έχει λίγες μέρες για να δει πως θα πάει το χέρι του, αλλά δεν αποκλείεται και να αποσύρει τη συμμετοχή του, μιας και αν δεν υπάρξει άμεση βελτίωση, σίγουρα δεν αξίζει να ρισκάρει για ένα 250άρι τουρνουά.

"Δεν ανησυχώ για το επίπεδό μου, αλλά ανησυχώ λίγο για τον καρπό μου. Θα προσπαθήσω να το λύσω με τον φυσιοθεραπευτή μου, με στόχο να είμαι έτοιμος για τον πρώτο μου αγώνα στο Τελ Αβίβ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots