ATP
Τσιτσιπάς: "Πολύ ξεχωριστή στιγμή" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πολύ ξεχωριστή στιγμή" (vid)
tn team Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:46

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το "αντίο" του Roger Federer από το επαγγελματικό τένις, το οποίο έρχεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο τουρνουά, όπου έχει τη δυνατότητα να παίζει στην ίδια ομάδα με τον Ελβετό, αλλά και να προπονείται μαζί του τις τελευταίες ημέρες.

"Χθες είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ μαζί του και ήταν μια υπέροχη προπόνηση, την απόλαυσα αρκετά. Μου λείπει πολύ ο Roger. Θα ήθελα πολύ να τον δω πίσω στο tour. Εκείνος είναι ο λόγος που όταν ξεκίνησα να παίζω ήθελα να κάνω backhand με το ένα χέρι. Εκείνος είναι ο λόγος που κυνήγησα το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στο τένις. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και μια στιγμή περηφάνιας για μένα", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Team Europe για τo Laver Cup.

Θυμίζουμε πως Τσιτσιπάς και Federer έφτασαν μαζί την ίδια μέρα στο Λονδίνο, την Κυριακή, και προπονήθηκαν μαζί τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη.

Αργότερα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος θα συμμετέχει για 4η φορά στο Laver Cup, μίλησε και στο Eurosport, όπου του ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει τους παίκτες της ευρωπαϊκής ομάδας, για να φτιάξει τον τέλειο τενίστα.

"Θα έπαιρνα το μαχητικό πνεύμα του Nadal, το σερβίς του Federer, την επιστροφή του Novak Djokovic και την κίνηση του Murray."

Τέλος, του ζητήθηκε να περιγράψει την ομάδα του με φιλοσοφικούς όρους, λέγοντας: "Η ομάδα μας έχει μια ροή, οπότε θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να εκβιάσουμε τίποτα, να αφήσουμε τα πράγματα στη ροή τους. Θα έρθει από μόνο του. Να μην το παρακάνουμε και να μην κάνουμε πιο περίπλοκα τα πράγματα απ' ότι είναι, επειδή είμαστε γεννημένοι μαχητές και αθλητές, κάτι που μας κάνει μια πολύ δυναμική ομάδα. Έχουμε ποικιλία σ' αυτά που κάνουμε και μπορούμε να παλέψουμε απέναντι στον οποιονδήποτε."

Ο Στέφανος θα ξεκινήσει αύριο τις υποχρεώσεις του για το Laver Cup, αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας, τον Diego Schwartzman. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στο Eurosport 1 και διαδικτυακά στο Eurosport Player.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots