ATP
Επέστρεψε στους τίτλους ο De Minaur (vid)

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur © Alex Smith / Atlanta Open
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 9:04

O Alex De Minaur κέρδισε τον Jenson Brooksby με 2-0 σετ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο από το περσινό καλοκαίρι και τον 6ο της καριέρας του, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έναν πολύ καλό τελικό έκανε στην Ατλάντα ο Alex De Minaur, ο οποίος επιβλήθηκε του Jenson Brooksby με 6-3, 6-3 και σήκωσε το τρόπαιο στο Atlanta Open.

Ήταν ένας ποιοτικός τελικός με δυο από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες στον κόσμο, ο ένας απ' αυτούς ωστόσο ήταν αισθητά καλύτερος σ' αυτό το παιχνίδι και έφτασε δίκαια στη νίκη, σε 91 λεπτά αγώνα.

Ο λόγος φυσικά για τον De Minaur, που ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break points, αλλά έσβησε και τις δυο ευκαιρίες του Αμερικανού και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Στη συνέχεια ο 23χρονος Αυστραλός έκανε το break και πέρασε μπροστά 4-2, για να μείνει μπροστά ως το τέλος του σετ, το οποίο πήρε με 6-3.

Στο 2ο σετ αν και ο De Minaur προηγήθηκε με 1-0, ο Brooksby πήρε πίσω το break άμεσα και προηγήθηκε με 2-1 και με 3-2. Ο Αυστραλός έκανε ωστόσο νέο break στο 7ο game και πέρασε μπροσα με 4-3, ενώ στο 9ο game "σφράγισε" τη νίκη του με ένα ακόμα break.

Για 1η φορά έπαιξε σε τελικό ο De Minaur από τον Ιούνιο του 2021 και κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας του (6-4 σε τελικούς). Όλοι ήταν σε 250άρια τουρνουά, ενώ οι 5 ήταν σε σκληρές επιφάνειες και ο ένας στο γρασίδι (Ίστμπουρν, 2021).

Ο De Minaur κέρδισε σήμερα 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε στο Νο.9 του κόσμου. Ο Brooksby με τη σειρά του, που έπαιξε για 3η φορά σε τελικό αλλά δεν έχει ακόμα τίτλο, ανέβηκε 6 θέσεις και στο Νο.37, πλησιάζοντας αρκετά το career high του (Νο.33).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots