ATP
Djokovic: "Δεν είναι κοντά το τέλος της καριέρας μου"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 14:34

Ο Novak Djokovic μίλησε για το ενδεχόμενο να παίξει στο US Open στο τέλος του καλοκαιριού, την επιστροφή του στην Αυστραλία και το τέλος της καριέρας του.

"Δεν θα ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα δικαιούμαι να μπω στη χώρα. Αυτό που έγινε φέτος στη Μελβούρνη, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Υπάρχει κόσμος που ακόμα πιστεύει ότι το έκανα επίτηδες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Έδειξα στο δικαστήριο πως είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να μπω στη χώρα. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα στην Αυστραλία", είπε ο Djokovic σε δηλώσεις που έκανε για τα ΜΜΕ από το Visoko της Βοσνίας.

Όσο για το αν όσα πέρασε φέτος στην Αυστραλία θα τον αποθαρρύνουν το 2023, ο Djokovic είπε: "Θέλω να επιστρέψω στην Αυστραλία, είναι μια χώρα που αγαπώ και είχα τα καλύτερα αποτελέσματά μου εκεί. Ειλικρινά, θα ήθελα να παίξω σε όλα τα μέρη, είμαι αθλητής. Δεν θέλω να κάνω πολιτική.

Αυτό που πάντα πίστευα, είναι η ελευθερία του ατόμου στην επιλογή. Το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να σεβαστεί την επιλογή μου. Αν μου δοθούν εξαιρέσεις στο μέλλον για να πάω σ' αυτές τις χώρες θα ήταν θαυμάσιο, αν όχι, δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου."

Τέλος, ο Djokovic ρωτήθηκε και για το αν σκέφτεται καθόλου το τέλος της καριέρας του: "Στην ομάδα μου έχουμε απαγορεύσει αυτή τη συζήτηση. Δεν θέλω κανένας να το σκέφτεται. Θα εξαρτηθεί εντελώς από εμένα, αλλά δεν πιστεύω πως το τέλος της καριέρας μου είναι κοντά, ειδικά όσο καταφέρνω να κερδίζω Grand Slams τίτλους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots