ATP
Nadal: "Έχω μάθει να ζω με τον τραυματισμό"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © 2022 Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 15:13

Ο Rafael Nadal εξήγησε πως ο τραυματισμός του στο πόδι στην αναμέτρησή του με τον Denis Shapovalov δεν ήταν κάτι καινούργιο, είναι όμως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και λίγες εβδομάδες, συνεπώς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα το αντιμετωπίσει και στο Roland Garros.

"Το αριστερό μου πόδι με πονούσε, αυτό είναι όλο. Το έχω ξαναπεράσει και είναι κάτι γνωστό για μένα", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου του μετά από τη χθεσινή του ήττα στη Ρώμη από τον Denis Shapovalov.

Ο Nadal φαινόταν να αντιμετωπίζει έντονες ενοχλήσεις στο πόδι του σε ολόκληρο το 3ο σετ, δίνοντας ηρωική μάχη απέναντι στον Καναδό, στο τέλος όμως ήταν αδύνατο να διεκδικήσει τη νίκη.

"Δεν έχω τραυματιστεί, είμαι ένας παίκτης που ζει με τραυματισμό", απάντησε χαρακτηριστικά ο Nadal, όταν ρωτήθηκε για το αν πρόκειται για κάποιο νέο τραυματισμό. Ο Ισπανός αναφερόταν στο σύνδρομο Muller-Weiss το οποίο έχει στο πόδι του.

"Αυτό είναι όλο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι που υπάρχει. Η καθημερινότητά μου είναι δύσκολη, ειλικρινά. Στα μισά του 2ου σετ ξεκίνησε και μετά δεν ήταν δυνατό να παίξω."

Ο Nadal φρόντισε να δώσει τα εύσημα και στον αντίπαλό του, που φυσικά κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι μαζί του και στο τέλος να το ανατρέψει.

"Συγχαρητήρια στον Denis. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη του. Του άξιζε, ειδικά μετά από τον τρόπο που έχασε από εμένα εδώ πέρσι ή και στην Αυστραλία."

Όσο για το Roland Garros, ο Ισπανός είπε: "Δεν ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Σήμερα όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν πολύ δύσκολο. Ξεκίνησα καλά τη σεζόν, μετά είχα τον τραυματισμό στο πλευρό.

Για να είμαι ειλικρινής, από τότε που γύρισα πονάει το πόδι μου και μου είναι δύσκολο να προπονούμαι για συνεχόμενες μέρες. Πρέπει να μπορείς να κινείσαι καλά για να αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή. Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Roland Garros, που είναι μόνο σε μια εβδομάδα. Θα συνεχίσω να τον έχω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots