ATP
Μεγάλος Alcaraz - πέρασε και τον Rafa (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 - 19:42

O Carlos Alcaraz έδωσε μια ακόμα σπουδαία παράσταση στο Caja Magica της Μαδρίτης και πρόσθεσε στη μεγάλη λίστα των παικτών που έχει κερδίσει και το όνομα του Rafael Nadal!

Ο Alcaraz, ο οποίος μόλις χθες έκλεισε τα 19, επιβλήθηκε του Nadal με 6-2, 1-6, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Mutua Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Για 1η φορά στην 3η του προσπάθεια κέρδισε τον Nadal o Alcaraz, ο οποίος μετράει ήδη 6 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες αυτή τη σεζόν, με τις 4 από αυτές να είναι κόντρα σε παίκτες από το Top 5!

Συνολικά έφτασε τις 26 νίκες σε 29 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (26-3) ο πολύ εντυπωσιακός 19χρονος, που μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμα και στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έχει εξασφαλίσει σίγουρο career high, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.8. Αν ο Felix Auger-Aliassime δεν κατακτήσει το τρόπαιο θα εξασφαλίσει την άνοδο στο Νο.7 και αν ο Andrey Rublev ηττηθεί απόψε από τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.6.

Οι δυο Ισπανοί αντάλλαξαν από ένα break στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ ο Alcaraz, που γενικά μπήκε καλύτερα στο ματς, έκανε κι άλλο break για να προηγηθεί με 2-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του ο 19χρονος για το 3-1, ενώ το ίδιο έκανε και στο 6ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 15-30 και με 3 πόντους στη σειρά έκανε το 4-2. Ακολούθησε νέο break για τον Carlos, που με love service game έκλεισε γρήγορα το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz είχε μια άτσαλη πτώση στο τερέν και χτύπησε το πόδι του, κάτι για το οποίο πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ. Ο Nadal σε εκείνο το διάστημα έπαιζε καλύτερα και πήρε τα ηνία του αγώνα, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για να κατακτήσει το σετ με 6-1.

Το πρόβλημα στο πόδι φάνηκε να υποχωρεί και ο Alcaraz έκανε ένα πολύ καλύτερο 3ο σετ, στο οποίο μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-1. Ο Nadal κράτησε τη διαφορά στο ένα break, δεν κατάφερε όμως να επιστρέψει σ' αυτό το σετ, με τον πολύ δυνατό πνευματικά και πάντα ψύχραιμο Alcaraz να διατηρεί τον έλεγχο και να "σφραγίζει" τη νίκη με έναν πολύ εντυπωσιακό πόντο και το 37ο winner του (έναντι 10 του Rafa!) στο πρώτο του match point για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Αυτός θα είναι ο 3ος ημιτελικός του Alcaraz σε ένα Masters, έχοντας πετύχει όλες τις προκρίσεις του μέσα στο τελευταίο δίμηνο, σε Indian Wells (ημιφιναλίστ) και Μαϊάμι (πρωταθλητής).

Για 1η φορά θα αντιμετωπίσει στην καριέρα του τον Novak Djokovic ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια ακόμα μεγάλη πρόκριση αύριο, για τον σημαντικότερο χωμάτινο τελικό της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots