ATP
Χάνει όλα τα Masters στο χώμα ο Berrettini

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 16:54

O Matteo Berrettini ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί σε Monte-Carlo, Μαδρίτη και Ρώμη, τα τρια Masters της χωμάτινη περιόδου δηλαδή, εξαιτίας του τραυματισμού του στο δεξί του χέρι.

Ο Berrettini είχε κάνει πριν μερικές ημέρες μια μικρή επέμβαση για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο δεξί χέρι και δεν θέλει να πιέσει τα πράγματα, αποσύροντας τη συμμετοχή του από όλα τα τουρνουά της χωμάτινης περιόδου, μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

"Ακολουθώντας τη συμβουλή των ειδικών, αποφάσισα ότι είναι σημαντικό να μην πιέσω χρονικά τη διαδικασία της αποκατάστασής μου. Γι' αυτό αποφασίσαμε να αποσυρθώ από το Monte-Carlo, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη, ώστε να δώσω στον εαυτό μου τον απαραίτητο χρόνο για να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Ιταλός, προκαλώντας απογοήτευση στους συμπατριώτες του, που περίμεναν να τον δουν φέτος στη Ρώμη.

"Το να αποσυρθώ απ' αυτά τα τουρνουά, ειδικά από τη Ρώμη, ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά είναι η σωστότερη για να εξασφαλίσω πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και να διεκδικώ τα μεγαλύτερα τρόπαια."

Το μόνο τουρνουά που απομένει για την ώρα στο πρόγραμμα του Berrettini από τη χωμάτινη σεζόν, είναι το Roland Garros, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Matteo Berrettini (@matberrettini)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots