ATP
Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά στη χωμάτινη σεζόν

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 12:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την ερχόμενη εβδομάδα, παίζοντας στο Monte-Carlo Masters, όπου πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στην ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν.

Σε 5 τουρνουά θα αγωνιστεί στη φετινή χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όλα αρκετά σημαντικά και όλα τουρνουά στα οποία τα είχε πάει πολύ καλά την περσινή σεζόν.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν από το Monte-Carlo Masters την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα έχει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς, αφού ήταν ο πρωταθλητής πέρσι.

Στη συνέχεια θα παίξει στο 500άρι της Βαρκελώνης, που θα γίνει ακριβώς την επόμενη εβδομάδα. Πέρσι ο Στεφ ήταν φιναλίστ στη Βαρκελώνη, χάνοντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό από τον Rafael Nadal.

Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα ξεκούρασης και τον Μάιο ο Στεφ θα επιστρέψει για τα δυο 1000άρια στο χώμα, σε Μαδρίτη και Ρώμη. Στη Μαδρίτη πέρσι ο Στέφανος είχε αποκλειστεί στον 3ο γύρο, ωστόσο θα έχει 300 βαθμούς να υπερασπιστεί από το τουρνουά του 2019, που ήταν φιναλίστ (διατηρεί το 50% των βαθμών που είχε κερδίσει τότε). Στη Ρώμη είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά πέρσι και θα έχει 180 βαθμούς για να υπερασπιστεί.

Φυσικά, η σεζόν στο χώμα θα ολοκληρωθεί με το Roland Garros, όπου έως και σήμερα ο Τσιτσιπάς είχε κάνει την καλύτερή του προσπάθεια σε ένα Grand Slam, καθώς ήταν φιναλίστ το 2021 και μάλιστα είχε προηγηθεί με 2-0 σετ του Novak Djokovic, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε στα 5 σετ.

To πρόγραμμα του Τσιτσιπά στο χώμα:
10-17 Απριλίου Monte-Carlo Masters Μονακό ATP 1000
18-24 Απριλίου Barcelona Open Βαρκελώνη ATP 500
1-8 Μαΐου Madrid Open Μαδρίτη ATP 1000
8-15 Μαΐου Internazionali BNL d' Italia Ρώμη ATP 1000
22 Μαΐου - 5 Ιουνίου Roland Garros Παρίσι Grand Slam

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots