ATP
Σκληραίνει τη στάση της η ΑΤΡ

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 - 12:30

Η ΑΤΡ αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρές τις ποινές προς τους παίκτες για ανάρμοστη συμπεριφορά, προσπαθώντας μ' αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τις συμπεριφορές αυτές στο tour.

Μετά και τα τελευταία περιστατικά που ήρθαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τα ξεσπάσματα των Alexander Zverev, Νικ Κύργιου και Jenson Brooksby, η ATP αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρές τις ποινές των παικτών που έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, τα κυβερνητικά όργανα της ΑΤΡ ανακοίνωσαν πως οι ποινές θα γίνουν πιο σκληρές και ταυτόχρονα θα επανεξεταστούν και οι υπάρχουσες ποινές που έχουν επιβληθεί στους παίκτες.

"Θα ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές και καθώς κατευθυνόμαστε στη χωμάτινη σεζόν, η ομάδα των διαιτητών της ΑΤΡ έχει λάβει οδηγίες να κρατήσει αυστηρότερη στάση στην κρίση των παραβιάσεων του Κώδικα Συμπεριφοράς", είπε ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi.

"Επιπλέον, πραγματοποιούμε μια αναθεώρηση του Κώδικα, καθώς και των πειθαρχικών διαδικασιών, για να εξασφαλίσουμε πως θα προβλέπει στις κατάλληλες ενημερωμένες κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις και για συχνούς παραβάτες.

Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε, ώστε να διατηρήσουμε τη φήμη και την ακεραιότητα του αθλήματός μας. Στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη συχνότητα περιστατικών που περιλαμβάνουν αντιαθλητική συμπεριφορά. Αυτά τα περιστατικά προσδίδουν άσχημη εικόνα στο άθλημά μας. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει τους πάντες και στέλνει λάθος μήνυμα στους οπαδούς μας, ειδικά στους νεαρούς οπαδούς", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots