ATP
Murray: Πήρε ξανά τον Lendl για προπονητή!

 
Murray: Πήρε ξανά τον Lendl για προπονητή!
© Reuters
tn team Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 - 14:45

Ο Andy Murray έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως θα δουλέψει ξανά με τον Ivan Lendl.

Για 3η φορά στην καριέρα του θα συνεργαστεί με τον Lendl ο Murray, τον προπονητή που αναμφίβολα τον βοήθησε όσο κανείς άλλος στην καριέρα του και πανηγύρισε μαζί του και τους 3 Grand Slams τίτλους που έχει κατακτήσει.

Θυμίζουμε πως οι δυο τους είχαν συνεργαστεί για 1η φορά από το 2011 έως το 2014 και ο Murray, ο οποίος είχε έως τότε 4 χαμένους τελικούς σε Slams και άλλους 5 χαμένους ημιτελικούς, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του Slam στο US Open το 2012, καθώς και το δεύτερο στο Wimbledon το 2013.

O Lendl επέστρεψε στην ομάδα του Βρετανού το 2016 και τον βοήθησε να κατακτήσει τον τρίτο του Grand Slam τίτλο, στο Wimbledon εκείνης της χρονιάς, καθώς και να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τέλος του 2017, οι δρόμοι τους "χώρισαν" ξανά.

Ο Murray πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια, έφτασε πολλές φορές κοντά στο τέλος της καριέρας του, δεν τα παράτησε όμως, συνέχισε να παλεύει και τελικά επέστρεψε στη δράση, ξεπερνώντας τον πολύ δύσκολο τραυματισμό στο ισχίο του. Προσφάτως επέστρεψε και στο Top 100 μετά από 4 σχεδόν χρόνια, βρισκόμενος σήμερα στο Νο.84 του κόσμου.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμα από τότε που επέστρεψε, είναι να παίξει ξανά κοντά στο καλύτερό του επίπεδο για ολόκληρες εβδομάδες, να είναι δηλαδή διεκδικητής σε δυνατά τουρνουά. Τον περασμένο Δεκέμβριο, διέκοψε τη συνεργασία του με τον Jamie Delgado μετά από 5 χρόνια και θα δοκιμάσει την τύχη του με τον άνθρωπο που αποδεδειγμένα είχε την καλύτερη χημεία, για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots