ATP
2 στα 2 για τον εκπληκτικό Djokovic (vid)

 
2 στα 2 για τον εκπληκτικό Djokovic (vid)
tn team Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 19:00

O Novak Djokovic βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλό Karen Khachanov, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στη 2η straight sets νίκη του στο Ντουμπάι και να μπει στα προημιτελικά.

Ούτε απέναντι στον εμπνευσμένο Karen Khachanov προβληματίστηκε ο Novak Djokovic, ο οποίος επικράτησε του Ρώσου με 6-3, 7-6 (2) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου πέτυχε 6 άσους και κέρδισε τους 38 από τους 46 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στο 1ο σετ ένα break ήταν αρκετό για τον Σέρβο, που "ξέφυγε" από νωρίς με 4-1 και έφτασε πολύ γρήγορα στο 6-3.

Στο 2ο σετ έκανε επίσης νωρίς το break για το 2-1, τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά. Στο 4ο game χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να κρατήσει το σερβίς του, κάτι που έκανε με επιτυχία βρίσκοντας μεγάλα σερβίς στις κρίσιμες στιγμές, για να φτάσει στο 3-1.

Αργότερα έγινε τo break, με τον Khachanov να ισοφαρίζει σε 4-4 και να σώζει στη συνέχεια διπλό break point στο 15-40, για να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-4. Έφτασε μέχρι και 2 πόντους μακριά από το σετ ο Khachanov, στο σερβίς του Djokovic στο 4-5, 30-30, όμως ο Nole έμεινε ψύχραιμος και έπαιξε πολύ καλά τα επόμενα λεπτά, για να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί να επιβληθεί με 7-2, παίζοντας αψεγάδιαστο τένις.

Συνεχίζεται η δυναμική επιστροφή του Djokovic στο tour, με τον Σέρβο να προκρίνεται στα προημιτελικά κερδίζοντας χωρίς να απωλέσει σετ δυο δυνατούς αντιπάλους στο Ντουμπάι. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jiri Vesely, που έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Roberto Bautista Agut, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots