ATP
Νικητής ο Murray στη μονομαχία με Basilashvili (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Stockholm Open
tn team Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 15:26

3 ώρες και 13 λεπτά χρειάστηκε ο Andy Murray, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Nikoloz Basilashvili έπειτα από ανατροπή, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Sydney Tennis Classic.

Ένα πολύ δύσκολο σωματικό τεστ είχε να δώσει και σήμερα ο Andy Murray, ο οποίος ανταπεξήλθε κερδίζοντας τον Nikoloz Basilashvili με 6-7 (4), 7-6 (3), 6-3, σε 3 ώρες και 13 λεπτά!

O Murray προηγήθηκε και στα 3 σετ με break από νωρίς και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτησή τους, στα δυο από αυτά όμως δεν κατάφερε να το κάνει - κάτι που του στοίχισε πολύ χρόνο ξεκούρασης, όχι όμως και την πρόκριση.

Συγκεκριμένα, στο 1ο σετ είχε προηγηθεί με 4-1 και με 5-2. Σέρβιρε για το σετ στο 9ο game, υπέστη όμως το break και ο Basilashvili μείωσε σε 5-4. Στο 10ο game είχε και χαμένο set point o Murray, ο οποίος ήταν μπροστά και στο tie-break με 3-1, έχασε όμως και το σετ, με τον Γεωργιανό να κερδίζει τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του για να κάνει το 7-4.

Στο 2ο σετ ο Murray ήταν μπροστά με 4-2 και με 5-3 χάρη σε νέο break που έκανε. Στο 10ο game, όταν σέρβιρε για το 1-1 σετ, προηγήθηκε με 5-4, 40-15 και έχασε 3 set points συνολικά, για να υποστεί νέο break και να ισοφαριστεί σε 5-5! Αυτή τη φορά απέφυγε τα χειρότερα ο 34χρονος Βρετανός, που δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο στο tie-break και το κέρδισε με 7-3.

Στο 3ο σετ ο Murray φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις από τον Basilashvili από νωρίς, κάνοντας το break για το 3-0. Ο Basilashvili πάντως πάλεψε και έμεινε στο ματς, μειώνοντας σε 3-1, αφού πρώτα έσβησε 3 break points για το 4-0. Ο Γεωργιανός είχε τη μεγάλη του ευκαιρία να επιστρέψει στο 9ο game, όταν και πάλι ο Murray ήταν ασταθής ενώ σέρβιρε για το σετ, τελικά όμως ο Βρετανός έσβησε ένα break point και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 6-3, ολοκληρώνοντας τη "μαραθώνια" αυτή μονομαχία.

Ο Murray έχει ένα νέο μεγάλο τεστ αύριο, όταν και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον David Goffin, που δείχνει θετικά δείγμα έως τώρα στο τουρνουά και κέρδισε τον Denis Kudla με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots