ATP
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να προστατεύσω τον αγκώνα μου"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Dan Peled/Tennis Australia
tn team Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 - 14:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την απόφασή του να μην αγωνιστεί σήμερα στο μονό, λέγοντας πως δεν ήταν κάτι ξαφνικό και πως έπρεπε να προστατεύσει τον αγκώνα του για να συνεχιστεί ομαλά η αποθεραπεία του, ενώ είπε ακόμα πως σε λίγες μέρες περιμένει να είναι στο 100% του.

"Ο αγκώνας μου είναι καλύτερα από πριν. Είμαι ανακουφισμένος γιατί μπορώ να νιώθω κανονικά μετά από χρόνια που υπέφερα. Η ανησυχία (σήμερα) ήταν κάτι που περίμενα, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Απλά προσπάθησα να τον προστατεύσω", είπε ο Στέφανος, στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα της Ελλάδας με την Πολωνία για το ATP Cup.

Όπως έχω ξαναπεί, είμαι σε θέση να χρησιμοποιώ μυς που δεν μπορούσα πριν (την εγχείρηση) και θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να βρω τον ρυθμό και να φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Αν δεν είμαι σε θέση να παίξω στο 100% μου, δεν υπάρχει λόγος να αγωνιστώ. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να πάρει την ευκαιρία κάποιος άλλος, όπως ο Αριστοτέλης Θάνος, που μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου όπως ο Hubert.

Δεν μετανιώνω για καμία από τις αποφάσεις μου. Το σκέφτηκα αρκετά καλά πριν την πάρω και δεν ήταν εύκολο για μένα, γιατί θέλω το καλύτερο γι' αυτή την ομάδα. Δεν σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και ότι δεν θα παίξω εγώ στο μονό. Το βλέπω όλο αυτό σαν μια ομαδική προσπάθεια και ήθελα να βγω εκεί έξω σήμερα και να παίξω το καλύτερό μου τένις, αλλά αποφάσισα να το πάρω πιο χαλαρά και να παίξω μόνο στο διπλό.

"Έχω αυτοπεποίθηση. Είχα έναν γιατρό που έκανε πολύ καλή δουλειά και έχει δουλέψει με αθλητές που είχαν παρόμοιους τραυματισμούς. Πιστεύω πως με τον κατάλληλο χρόνο στην προπόνηση και στην αποθεραπεία, το χέρι μου θα έχει θεραπευτεί εντελώς και πιστεύω πως σε μια εβδομάδα από τώρα θα είμαι πολύ κοντά στο 100% μου", πρόσθεσε το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος έπαιξε πάντως στο διπλό και έπαιξε πολύ καλά, παίρνοντας τη νίκη μαζί με τον Μιχάλη Περβολαράκη κόντρα στους Hubert Hurkacz και Jan Zielinski, με 6-4, 5-7, 10-8.

"Σπάσαμε την κατάρα που μας κυνηγούσε νομίζω για τα 4 τελευταία παιχνίδια, να χάνουμε σε πολύ πολύ κλειστά super tie-break. Όπως θα θυμάστε, απέναντι στη Γερμανία πριν λίγα χρόνια, επίσης είχαμε και κάποια παιχνίδια για το Davis Cup που τα χάναμε έτσι. Με την Αυστραλία ξανά, στο περσινό ATP Cup. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που το ξεπεράσαμε αυτό και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε εκεί έξω, μείναμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και πιέσαμε τους εαυτούς μας λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, κάτι που μας έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε."

Όσο για τη συνεργασία του με τον Περβολαράκη, ο Στεφ είπε: "Έχουμε πολύ καλή χημεία. Προφανώς προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου όταν παίζω. Έχουμε παίξει μερικές φορές με τον Μιχάλη και στ' αλήθεια θέλω να χτίσω κάτι μαζί του στα διπλά, πιστεύω πως έχουμε δυνατότητες. Το αποδείξαμε. Δείξαμε στον κόσμο πως μπορούμε να παίξουμε καλό διπλό."

Για την απόφαση να αντικατασταθεί ο Στέφανος από τον Αριστοτέλη Θάνο, μίλησε ο Απόστολος Τσιτσιπάς: "Έπρεπε από τη δική μου πλευρά να παρθεί η απόφαση και να δοθεί η ευκαιρία ίσως στον δεύτερο πιο φορμαρισμένο Έλληνα παίκτη αυτή τη στιγμή. Ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία με την ομάδα, στη διάρκεια της προετοιμασίας για το ATP Cup. Έδειξε μεγάλη θέληση, έδειξε αποφασιστικότητα, ήθελε να μπει μέσα και να παίξει σ' αυτόν τον αγώνα κι έτσι πάρθηκε η απόφαση."

Τέλος, ο Περβολαράκης, που έπαιξε και στα μονά απέναντι στον Kamil Majchrzak, είπε: "Δυστυχώς, δεν ήταν ένας αποφασιστικός αγώνας. Η νίκη όμως σημαίνει και τώρα κάτι. Οι όμιλοι δεν έχουν ολοκληρωθεί και κάθε σετ μπορεί να μετρήσει στο τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε αυτή τη νίκη μετά από 4 πολύ κλειστούς αγώνες και ας ελπίσουμε πως θα το κάνουμε ξανά, ειδικά σε κάποιο αποφασιστικό παιχνίδι."

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στο γήπεδο τη Δευτέρα, για να αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ καλή ομάδα, την Αργεντινή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots