ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα"
© ATP Tour
tn team Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 - 9:21

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Απόστολος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης και Πέτρος Τσιτσιπάς μίλησαν ενόψει του ATP Cup που ξεκινάει την πρώτη μέρα του χρόνου, ενώ συζητήθηκε ακόμα η απουσία του Novak Djokovic από το τουρνουά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η νέα εποχή στο τένις, με όλο και περισσότερα τουρνουά να γίνονται χωρίς τους Big 3.

"Θα είναι μια όμορφη εμπειρία για εμάς, επειδή ήδη παίζουμε για 3η χρονιά στο ATP Cup. Οι παίκτες έχουν την εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, παίζοντας δύσκολους αγώνες εδώ. Η Πολωνία είναι καλή ομάδα, αλλά έχουμε και εμείς καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι γι' αυτόν τον αγώνα", είπε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε πρώτος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας στο ATP Cup για φέτος.

"Είναι πάντα τιμή να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου και είμαι σίγουρος πως πολλοί Έλληνες μας παρακολουθούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι με τους παίκτες μου εδώ και συμβαίνει να είναι και οι γιοι μου εδώ. Αλλά το βασικό είναι πως αυτή τη στιγμή είναι οι παίκτες μου και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί. Αυτό το κάνει πολύ ξεχωριστό", πρόσθεσε ο πολύ έμπειρος Έλληνας προπονητής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κορυφαίος μας παίκτης, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είπε: "Για εμάς το ATP Cup σημαίνει πολλά, επειδή θα παίξουμε απέναντι σ' αυτές τις χώρες που συνήθως δεν παίζουμε στο Davis Cup. Για τον καθένα από εμάς που εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο ATP Cup, σημαίνει πολλά. Ξέρω πως ο κόσμος βρίσκεται εδώ για να παρακολουθήσει καλό τένις. Ξέρω πως πολλοί Ελληνοαυστραλοί θα ξετρελαθούν βλέποντάς μας να παίζουμε. Η Ελλάδα είναι γνωστή για τις επιτυχίες στις ομαδικές διοργανώσεις, όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, οπότε είναι στη φύση μας. Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Έχουμε μια ομάδα νέων παικτών, που είναι πιο διψασμένη από κάθε άλλη. Αυτό μας κάνει να έχουμε τόση πολλή ενέργεια."

Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στράφηκαν στον Στέφανο, από τον οποίο ζήτησαν μια άποψη για την απουσία του Νο.1 του κόσμου, Novak Djokovic: "Είναι δική του απόφαση. Αν πιστεύει πως δεν είναι έτοιμος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν θέλει να είναι εδώ, είναι δική του επιλογή. Οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή αυτή. Έχει την ελευθερία να επιλέξει. Υποθέτω από το ATP Cup θα λείψει ένας σπουδαίος παίκτης και οι Σέρβοι φίλαθλοι που είναι εδώ δεν θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν, αλλά αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό."

Σχετικά με την απουσία του Djokovic σε συνάφεια με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Αυστραλία, ο Στεφ είπε: "Κοιτάξτε, οι κανόνες είναι κανόνες και οι κανόνες έχουν εφαρμοστεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Έχουν τεθεί οι παράμετροι που πρέπει να ακολουθηθούν για να συμβεί το τουρνουά. Αν κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν, είναι δική τους επιλογή. Δεν θα πω αν είναι σωστό ή λάθος. Εγώ ανυπομονούσα να έρθω στην Αυστραλία και θα έκανα οτιδήποτε ήταν απαραίτητο για να έρθω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω εδώ. Η αυστραλιανή σεζόν είναι μια από τις αγαπημένες περιόδους της χρονιάς, απλά λατρεύω να είμαι εδώ, είτε είναι στο Σίδνεϊ, είτε στο Μπρίσμπεϊν, είτε στη Μελβούρνη, τα vibes είναι εκπληκτικά."

Όσον αφορά την απουσία των Big 3 από το τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας σημείωσε πως είναι μια εικόνα που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συνηθίσουμε: "Υποθέτω πως έτσι θα είναι γενικά τα επόμενα χρόνια, ίσως σε 3 χρόνια από τώρα. Οπότε μπορούμε απλά να το συνηθίσουμε νωρίτερα, είναι μια νέα πραγματικότητα. Θα δούμε πως θα τα πάει το τένις χωρίς τους Big 3. Θέλω πολύ να δω ποιοι παίκτες θα κυριαρχήσουν σ' αυτό το σημείο."

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει και πως φορτώνεται από κάποια επιπλέον ευθύνη: "Δεν βλέπω καμία ευθύνη, παίζω για τον εαυτό μου. Αν τα νέα παιδιά εμπνέονται από αυτό που κάνω και αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου, τότε θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας σωστά. Είναι όμορφο να βλέπεις τις νεότερες γενιές, τα νέα παιδιά, να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τόσο υψηλού επιπέδου τένις. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε τένις πολύ υψηλού επιπέδου και πως έχουμε κάτι διαφορετικό να προσφέρουμε από αυτό που έφεραν οι Djokovic, Federer και Nadal. Δεν είναι ευθύνη, απλά πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, να βγάλουμε το καλύτερό μας τένις και να βάλουμε ψηλά τον πήχη."

O No.2 παίκτης της Ελλάδας, Μιχάλης Περβολαράκης, μίλησε κι αυτός για την εμπειρία του και τις προσδοκίες του στο ATP Cup: "Πρώτα απ' όλα, είναι ξεχωριστό για μένα, όπως και για τα άλλα παιδιά, να παίζουμε σε τέτοιες διοργανώσεις, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό την υπόλοιπη χρονιά. Ο στόχος μας είναι αυτός, να παίζουμε σε τουρνουά της ΑTΡ όλο το χρόνο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν βρισκόμαστε εκεί αυτή τη στιγμή. Οπότε ναι, το να ξεκινάω τη χρονιά παίζοντας σ' αυτό το υψηλό επίπεδο και φέρνοντας αυτό το επίπεδο στα επόμενα τουρνουά μου, είναι πάντα ο στόχος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την εμπειρία."

Τέλος, ο αδερφός του Στέφανου, Νο.3 στην ομάδα στα μονά και Νο.2 στα διπλά (Νο.218 στον κόσμο), Πέτρος Τσιτσιπάς, είπε: "Όπως είπε και ο Μιχάλης, συνήθως οι περισσότεροι παίκτες από την Ελλάδα δεν έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε οργανωμένα τουρνουά όπως το ATP Cup. Οι περισσότεροι από εμάς εδώ, παίξαμε ήδη 2 φορές στο ATP Cup. Είναι ένα θαυμάσιο τουρνουά, η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Ο κόσμος αλληλεπιδρά με τους παίκτες. Ξέρεις ότι αγωνίζεσαι για τη χώρα σου επίσης, που το κάνει ακόμα καλύτερο. Γενικά, συμβαίνει μια φορά το χρόνο. Όπως και το Davis Cup. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να διαμορφωθούμε ως ομάδα, να το απολαύσουμε και να δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας."

Εκτός από τους Στέφανο, Πέτρο και Μιχάλη Περβολαράκη, στην ελληνική αποστολή βρίσκονται ακόμα οι Μάρκος Καλοβελώνης και Αριστοτέλης Θάνος. Η ομάδα μας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της την Πρωτοχρονιά, στις 08:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, απέναντι στην Πολωνία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots