ATP
Με άνεση στα ημιτελικά η Ρωσία (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tennisnews team Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 - 21:22

Οι Daniil Medvedev και Andrey Rublev "καθάρισαν" την υπόθεση πρόκριση κερδίζοντας αμφότεροι τα μονά τους απέναντι στη Σουηδία και η Ρωσία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Davis Cup.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σ' αυτόν τον γύρο τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για το φετινό Davis Cup, καθώς κέρδισε τη Σουηδία με 2-0 και μάλιστα έγινε η μόνη ομάδα από τις τέσσερις των ημιτελικών, που δεν χρειάστηκε το διπλό για να πάρει την πρόκριση.

Αν και ο εκτός φόρμας Andrey Rublev δεν είχε εύκολο έργο στο πρώτο μονό, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Elias Ymer με 6-2, 5-7, 7-6 (3) και να χαρίσει τον σημαντικό αυτό πόντο στην ομάδα του.

Ο Rublev προηγήθηκε με 6-2, 5-3 και όλα έδειχναν πως θα έφτανε χωρίς πρόβλημα στην πρόκριση, όμως υπέστη δυο break και έχασε 4 games στη σειρά, με αποτέλεσμα να χάσει το 2ο σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ μπορεί ο Ρώσος να μην αντιμετώπισε break point, όμως ο Ymer κατάφερε να σβήσει 7 break points και να τον ωθήσει μέχρι το tie-break, όπου τα πάντα είναι πιθανά. Ο Rublev πάντως διατήρησε την ψυχραιμία του, ήταν καλύτερος και στο tie-break και επικράτησε χωρίς να κινδυνέψει με 7-3, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Ευκολότερα ήταν τα πράγματα για τον Daniil Medvedev στο δεύτερο παιχνίδι, με τον πρωταθλητή του US Open να κερδίζει τον Mikael Ymer με 6-4, 6-4 σε 72 μόλις λεπτά.

Θα μπορούσε να έρθει και ακόμα πιο γρήγορα η νίκη για τον 25χρονο Ρώσο, που σέρβιρε για την κατάκτηση του 2ου σετ στο 5-2, αλλά υπέστη break και έχασε 2 games πριν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.

Μετά από τρεις προημιτελικούς που κρίθηκαν στα διπλά, η Ρωσία ήταν η μόνη ομάδα που δεν χρειάστηκε να παίξει διπλό για να πάρει την πρόκριση.

Στον δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει το Σάββατο, οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία, για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό, την Παρασκευή, η Σερβία του Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει την Κροατία. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν στη Μαδρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots