ATP
Djokovic για Federer: "Ελπίζω να τον δούμε ξανά να αγωνίζεται"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 14:00

Ο Novak Djokovic σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ivan Ljubicic για τον Roger Federer, για τον οποίο είπε πως ελπίζει να τον δει να αγωνίζεται για τουλάχιστον μια φορά ακόμα, ώστε να τελειώσει την καριέρα του με τους δικούς του όρους, μέσα στο γήπεδο.

"Διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή του. Ο Roger είναι ένας θρύλος του αθλήματος και σύμβολο για τον αθλητισμό. Τον αγαπούν σε όλο τον κόσμο και τους αρέσει να τον βλέπουν ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται. Είναι πολύ σημαντικός για το τένις, εντός και εκτός γηπέδων", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο και συνέχισε:

"Για το καλό του αθλήματος, ελπίζω να τον δούμε να παίζει έστω μια φορά ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα θέλει να τελειώσει έτσι την καριέρα του. Για όλα όσα έχει κάνει για το άθλημα, θα πρέπει να το αποχαιρετήσει μέσα από το γήπεδο, όπως του αξίζει."

Θυμίζουμε πως ο Ljubicic είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην αρχή της εβδομάδας ότι ο Federer δεν σκοπεύει να πάει στην Αυστραλία για να παίξει. Την Τετάρτη ήρθε στη δημοσιότητα και η πρώτη συνέντευξη του ίδιου του Federer μετά από καιρό, με τον Ελβετό να επιβεβαιώνει ότι δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία και να εξηγεί πως θα είναι δύσκολο να τον δούμε ακόμα και στο Wimbledon, σε 7 περίπου μήνες από τώρα!

Ήταν μια συνέντευξη που έγειρε ανησυχίες πως μπορεί και να έχει έρθει το τέλος της καριέρας του Roger, που προς το παρόν διαψεύδει κάτι τέτοιο και δηλώνει πως το κίνητρό του για να επιστρέψει στο tour και να φέρει τον εαυτό του ξανά στο κορυφαίο επίπεδο είναι μεγάλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots