ATP
Foot fault ή όχι; Ο αμφιλεγόμενος πόντος στο Medvedev-Zverev (vid)

 
Foot fault ή όχι; Ο αμφιλεγόμενος πόντος στο Medvedev-Zverev (vid)
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 22:04

Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα του Daniil Medvedev με τον Alexander Zverev, o Ρώσος έχασε έναν πόντο επειδή του καταλογίστηκε foot fault σε δεύτερο σερβίς. Ζήτησε μάλιστα να γίνει video review, αλλά ούτε από το βίντεο μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Δείτε το στιγμιότυπο.

Ο Medvedev σέρβιρε στο 1-1 του tie-break του 2ου σετ, με έναν επόπτη να καταλογίζει foot fault στο 2ο σερβίς του. Ο Medvedev έκανε ένσταση και ζήτησε να προβληθεί το βίντεο στη γιγαντοοθόνη, με τον chair umpire Mohamed Lahyani να παίρνει την τελική απόφαση και να μένει στο foot fault.

Ακόμα και από την ειδική κάμερα ωστόσο, που έχει τοποθετηθεί στο σημείο γι' αυτό το λόγο και έδειξε το βίντεο σε πολύ αργή κίνηση, δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως ο Medvedev κάνει foot fault ή όχι. Γι' αυτό το λόγο και διαμαρτυρήθηκε, ενώ αργότερα φάνηκε εντελώς αποδιοργανωμένος και έχασε αυτό το tie-break με 7-3.

Στο τέλος ο Medvedev κέρδισε τον αγώνα με 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6) και στις δηλώσεις του στο court, αναφέρθηκε και στο περιστατικό: "Είναι δύσκολο να πω, γιατί και ο Sascha έπαιξε ένα πολύ καλό tie-break, οπότε δεν θέλω να πω ότι έχασα το tie-break επειδή έχασα τη συγκέντρωσή μου. Φυσικά όμως δεν είναι εύκολο, είδαμε το ριπλέι, ίσως άγγιξα τη γραμμή, αλλά ήταν πολύ κλειστό, αν είναι να παίρνει κάποιος τέτοια απόφαση σε δεύτερο σερβίς, καλύτερα να κάνουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. Ήταν ένας πολύ κρίσιμος πόντος, ποιος ξέρει μπορεί και να έχασα εξαιτίας αυτής της απόφασης το 2ο σετ. Αλλά όταν τελείωσε το σετ είπα στον εαυτό μου 'εντάξει, τώρα θα προσπαθήσω για το επόμενο' και είμαι χαρούμενος που το κατάφερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots