ATP
Εγκατέλειψε ο Berrettini, αμφίβολος για το τουρνουά! (vid)

 
Εγκατέλειψε ο Berrettini, αμφίβολος για το τουρνουά! (vid)
tn team Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 23:52

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε το ντεμπούτο του Matteo Berrettini στο ATP Finals, μπροστά από τους συμπατριώτες του στο Τορίνο. Μετά από τεράστια μάχη και ένα 1ο σετ που χρειάστηκε 80 λεπτά για να ολοκληρωθεί με τον Alexander Zverev, o Ιταλός υπέστη τράβηγμα στους πλάγιους κοιλιακούς του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, με τα πράγματα να μη δείχνουν καθόλου καλά για τη συνέχειά του στο τουρνουά.

Ένας αγώνας υψηλής έντασης και αμφίρροπος σε όλη τη διάρκεια του, ολοκληρώθηκε πρόωρα και με εφιαλτικό τρόπο για τον Matteo Berrettini, που τραυματίστηκε μέσα στη διάρκεια ενός πόντου στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 6-7 (7), 0-1, 40-40.

Ο Ιταλός, που φάνηκε να παθαίνει κάποιο τράβηγμα - πιθανότατα θλάση - στους πλάγιους κοιλιακούς του, έδειξε από την πρώτη στιγμή με την αντίδρασή του πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά.

Ο φυσιοθεραπευτής ήρθε αμέσως στο court και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για να τον φροντίσει, αλλά μόλις ολοκληρώθηκε το τάιμ άουτ και σηκώθηκε να παίξει, σιγουρεύτηκε από τον πρώτο πόντο πως ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και δεν γινόταν να συνεχίσει, εγκαταλείποντας και επίσημα το ματς μέσα σε μεγάλη απογοήτευση του ίδιου και φυσικά του κοινού που τον στήριζε από τις κερκίδες.

Το 1ο σετ της αναμέτρησης ήταν πολύ έντονο, με τον Berrettini να κοιτάζει στα μάτια τον Zverev και να τον απειλεί άμεσα. Ο Zverev μπορεί να απείλησε σε περισσότερα games τον Ιταλό για ένα break μέσα στο σετ, αλλά ο Berrettini έσβησε και τα 5 break points του και είχε 2 set points (και break points) στο 12ο game, όταν ο Γερμανός σέρβιρε στο 5-6.

Τελικά ο Zverev έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ο Berrettini είχε νέα ευκαιρία, καθώς προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3. Ο Zverev κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους για το 6-5 και τελικά στο 3ο του set point να πάρει το tie-break με 9-7, ενώ είχαν συμπληρωθεί 79 λεπτά αγώνα!

Στο 2ο σετ μόνο ένα game παίχτηκε και στο 2ο ο Berrettini υπέφερε απ' αυτόν τον φριχτό τραυματισμό. Ο Zverev πήρε μ' αυτόν τον απροσδόκητο τρόπο την πρώτη του νίκη στο τουρνουά και ο Berrettini απέσυρε τη συμμετοχή του από το παιχνίδι, κατά πάσα πιθανότητα και από το τουρνουά (θα περιμένει τις αυριανές εξετάσεις για την τελική του απόφαση).

Αν επιβεβαιωθεί η απόσυρσή του, τη θέση του στον όμιλο θα πάρει ένας άλλος Ιταλός, ο 20χρονος Jannik Sinner, που είχε εξαιρετική χρονιά και πήγε στο Τορίνο ως πρώτος alternate.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots