ATP
Νικητής σε επική μάχη ο Murray (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © European Open
tn team Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 - 23:41

Μια τεράστια μάχη για σχεδόν 4 ώρες έδωσαν Andy Murray και Frances Tiafoe, με τον Βρετανό να σβήνει 2 match points και να κερδίσει το συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στο tie-break του 3ου σετ.

Μετά από μια μάχη 3 ωρών και 45 λεπτών, ο Andy Murray έκαμψε την αντίσταση του Frances Tiafoe με 7-6 (2), 6-7 (7), 7-6 (8) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του European Open στην Αμβέρσα. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος best-of-three αγώνες σε διάρκεια για το 2021!

Ήταν μια συγκλονιστική μάχη, με τους δυο παίκτες να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

O Murray κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ με διπλή ανατροπή, αφού ο Tiafoe προηγήθηκε από νωρίς με 3-1 και σέρβιρε αργότερα 2 φορές για την κατάκτησή του, στο 5-4 και στο 6-5. Ο Murray έκανε και τις δυο break back και το έστειλε στο tie-break. Tη 2η φορά που ο Tiafoe σέρβιρε για το σετ, έσβησε μάλιστα και ένα set point o Βρετανός, που κυριάρχησε στο tie-break με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Murray είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break, με τον Tiafoe να τις σβήνει και να έχει τη δική του ευκαιρία, που ήταν και set point, στο 5-6, 30-40. Τελικά δεν υπήρξε break στο σετ και στο tie-break o Αμερικανός προηγήθηκε με 6-3, αλλά χρειάστηκε το 5ο του set point μέχρι να το κατακτήσει με 9-7 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ. O Murray δεν έφτασε ποτέ σε match point σ' αυτό το σετ, αλλά ήταν μπροστά με 3-1 στο tie-break και έφτασε 2 φορές σε απόσταση 2 πόντων από την πρόκριση.

Έμεινε πάντως δυνατός και στο 3ο σετ ο Βρετανός, παρότι υπέστη το πρώτο break και έμεινε πίσω με 2-3. Απάντησε άμεσα για το 3-3 και αργότερα έσβησε διπλό break point για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 4-3.

Δεν υπήρξαν άλλα break και το 3ο σετ οδηγήθηκε και αυτό στο tie-break, όπου ο Murray προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με το πρώτο match point στο 5-6. Δυο match points έσωσε ο 34χρονος, ο οποίος αξιοποίησε τη δεύτερη προσωπική του ευκαιρία και έκλεισε το συγκλονιστικότερο από τα τρια tie-break, με 10-8.

Μετά την πολύ μεγάλη αυτή νίκη του, ο Murray θα έχει την αυριανή μέρα για να ξεκουραστεί και θα επιστρέψει στο γήπεδο την Πέμπτη, για να αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό, Diego Schwartzman, για τον 2ο γύρο του European Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots