ATP
Toni Nadal: "Σκεφτόμουν πως το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να... προσευχηθούμε!"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 - 17:08

O Toni Nadal έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στους δυο μεγάλους αντιπάλους του Rafael Nadal, τον Roger Federer και τον Novak Djokovic, εξηγώντας πως για τον Ισπανό ήταν ευκολότερο να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του Federer και πως δεν γνώριζαν τι μπορούσαν να κάνουν για να "ξεκλειδώσουν" το παιχνίδι του Djokovic, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά και μια ιστορία από το μακρινό 2010 και τον τελικό του US Open.

"Με τον Roger τα πάντα ήρθαν πιο εύκολα, επειδή από το 2006 ξεκινήσαμε να παίζουμε όλους τους πόντους με ψηλές και δυνατές μπάλες στο backhand του. Ο Djokovic ήταν πιο περίπλοκος, δεν ξέραμε πως να αποκωδικοποιήσουμε το παιχνίδι του", είπε ο Toni Nadal στο podcast Tres Iguales, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε και μια ανέκδοτη ιστορία από τον τελικό του US Open του 2010, όπου ο Nadal είχε κερδίσει τον Djokovic με 3-1 σετ - λίγο πριν το μεγάλο breakthrough του Σέρβου, που το 2011 κυριάρχησε.

"Θυμάμαι στο US Open του 2010 ο Rafa ήρθε στα μέσα του παιχνιδιού και με ρώτησε τι να κάνει. Του πρότεινα να παίξει βαθιές μπάλες στο κέντρο και να αλλάζει την πορεία της μπάλας μόνο όταν είναι σε πολύ πλεονεκτική θέση. Μέσα μου όμως, σκεφτόμουν πως το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε, γιατί εκείνος ο τύπος ήταν καλύτερος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots