ATP
Πρώτος τίτλος για τον Korda (vid)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © Marta Magni Images
tn team Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 - 18:54

O Sebastian Korda κέρδισε τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο στην Πάρμα της Ιταλίας, προσθέτοντας μια ακόμα διάκριση στην πολύ καλή σεζόν του.

Ο Korda πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και πλέον αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί και από τον πρώτο του τίτλο στο ATP Tour.

Ο 20χρονος Αμερικανός, γιος του πρώην Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης Petr Korda, κέρδισε στον τελικό του Emilia-Romagna Open τον Marco Cecchinato με 6-2, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 250άρι της Πάρμας στην Ιταλία.

Ήταν συνολικά μια εκπληκτική εβδομάδα για τον Korda, που στον 1ο γύρο απέκλεισε τον πολύ έμπειρο Andreas Seppi με 6-3, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον φορμαρισμένο Ιταλό και Νο.1 στο ταμπλό, Lorenzo Sonego, με 6-1, 7-5. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Yoshihito Nishioka με 6-3, 6-3, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε στα ημιτελικά τον Tomym Paul.

Στον σημερινό τελικό δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του. Κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε 2 break για να το κατακτήσει μέσα σε μισή ώρα. Στο 2ο σετ, ο Cecchinato είχε το πρώτο και μοναδικό break point του στο 9ο game, αλλά ο Korda στάθηκε στο ύψος του, το έσβησε και πέρασε μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game o νεαρός Αμερικανός έκανε και το break, για να "σφραγίσει" τη νίκη του έπειτα από 75 λεπτά αγώνα.

Ο Korda, o oποίος κέρδισε δυο Challenger τίτλους τους τελευταίους μήνες, το Νοέμβριο του 2020 στο Eckental της Γερμανίας και τον Ιανουάριο του 2021 στο Quimper της Γαλλίας, κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας από το Νο.63 στο Νο.50. Θα βελτιώσει επίσης κατά 12 θέσεις το προηγούμενο career high του (Νο.62).

Ένα πολύ καλό τουρνουά, το καλύτερό του μετά απ' αρκετό καιρό, είχε και ο Cecchinato, που μεταξύ άλλων κέρδισε τους Aljaz Bedene και Jaume Munar αυτή την εβδομάδα. Ο 28χρονος Ιταλός θα ανεβεί στο Νο.83, από το Νο.104 που είχε πέσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots