ATP
Μπήκε 4άδα ο Στεφ (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tn team Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 - 14:35

Τίποτα δείχνει να μην μπορεί να σταματήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά αυτή την εβδομάδα στη Λυών, με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει εύκολα και τον Yoshihito Nishioka για να κλείσει τη θέση του στα ημιτελικά του Lyon Open.

Εύκολο μεσημέρι είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και σήμερα στη Λυών, για να κερδίσει εύκολα τον Yoshihito Nishioka με 6-3, 6-4 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα και να πάρει με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση για τα ημιτελικά του Lyon Open.

Το επίπεδο του Στέφανου για ακόμα έναν αγώνα ήταν πολύ υψηλό και ο Nishioka δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να στερήσει την πρόκριση στον Έλληνα πρωταθλητή.

Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του με break point o Στεφ, ο οποίος "έσπασε" μια φορά με love το σερβίς του Ιάπωνα στο 6ο game του 1ου σετ (4-2) και ακόμα μια στο 3ο game του 2ου σετ (2-1), για να φτάσει χωρίς την παραμικρή απειλή στη νίκη, σε 66 μόλις λεπτά.

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στους ημιτελικούς μετά τη Βαρκελώνη, ενώ συνολικά αυτό θα είναι το 6ο τουρνουά του στη χρονιά, στο οποίο φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως μαζί με τη Λυών έχει αγωνιστεί σε 10 τουρνουά φέτος και έχει μπει σε 3 τελικούς, 6 ημιτελικούς και 9 προημιτελικούς!

Επίσης βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά σε 31-8 νίκες. Είναι ο πρώτος και ο μοναδικός παίκτης μέχρι τώρα που έχει ξεπεράσει τις 30 tour-level νίκες για το 2021, με τον δεύτερο σε νίκες Andrey Rublev, να έχει δυο λιγότερες (29-8).

Στον αυριανό ημιτελικό, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο Lorenzo Musetti, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και στα ημιτελικά του Ακαπούλκο πριν λίγους μήνες, κερδίζοντάς τον σε σκληρή επιφάνεια τότε, με το εμφατικό 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots