ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να είμαι ολοκληρωμένος παίκτης"

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω να είμαι ολοκληρωμένος παίκτης"
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 10:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη θετική πλευρά που θέλει να βλέπει σε κάθε κατάσταση, για την πρωτιά του Race που συνεχίζει να έχει στην κατοχή του, καθώς και για τον στόχο του να είναι το ίδιο καλός σε όλες τις επιφάνειες.

"Χαίρομαι που βρίσκομαι ακόμα εκεί. Παλεύω γι' αυτή τη θέση κάθε εβδομάδα που παίζω. Δεν είχα τόσο καλή εβδομάδα στη Μαδρίτη, αλλά μέχρι τώρα πηγαίνει καλά. Ήμουν πολύ συνεπής και αυτό προφανώς βοηθάει την κατάσταση. Ανυπομονώ να συνεχίσω έτσι, να παίξω καλά και να τα πάω ακόμα καλύτερα στο μέλλον", είπε ο Στέφανος, σχετικά με τη παραμονή του στο Νο.1 του Race.

Αν και ακόμα υπάρχουν δυο πολύ σημαντικά τουρνουά στο χώμα, η Ρώμη και το Roland Garros, o Στέφανος εξέφρασε την επιθυμία του για καλά αποτελέσματα και στις άλλες επιφάνειες, με μεγάλο στόχο να γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης που θα παίζει το ίδιο καλά παντού.

"Θέλω να είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Αυτό είναι σημαντικό και για την ψυχολογία μου, να ξέρω πως μπορώ να παίξω καλά σε κάθε επιφάνεια."

Μετά τις 9 διαδοχικές νίκες που έκανε στο χώμα, κατακτώντας το Monte-Carlo Masters και φτάνοντας έως τον τελικό του Barcelona Open, ήρθε ο πρώτος πρόωρος αποκλεισμός σε οποιοδήποτε τουρνουά στο 2021 για τον Έλληνα τενίστα στη Μαδρίτη, όπου έχασε στον 3ο γύρο από τον Casper Ruud. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, από την οποία όμως ο Στέφανος βλέπει τη θετική πλευρά.

"Σε κάθε κατάσταση υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Είτε χάνεις στον 1ο γύρο, είτε κατακτάς τον τίτλο. Πάντα μπορείς να ξεκινήσεις την επόμενη εβδομάδα με κάτι καλύτερο. Για μένα προσωπικά, δεν ήταν γραφτό να κερδίσω εκείνη τη μέρα και έπαιξα με έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερος. Εκμεταλλεύτηκα όμως την ευκαιρία που μου δόθηκε να έρθω εδώ νωρίτερα, να προετοιμαστώ καλά και να εγκλιματιστώ στις νέες συνθήκες."

Οι συνθήκες στη Ρώμη μοιάζουν περισσότερο με αυτές του Μόντε Κάρλο σε σχέση με της Μαδρίτης, όπου τα γήπεδα είναι γρηγορότερα και η αναπήδηση της μπάλας ψηλότερη. Στην πρεμιέρα του στο ιταλικό Masters, που θα είναι σήμερα το απόγευμα, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic.

"Το τένις είναι διαφορετικό σε κάθε γήπεδο και αυτό περιμένω να δω και μέσα στην εβδομάδα. Είναι ένα νέο τουρνουά, ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα αντιμετωπίσεις και πόσο έτοιμος θα είσαι. Κάθε τουρνουά έχει κάτι μοναδικό και κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μένω ταπεινός, δουλεύω σκληρά και θα δούμε αν τα πράγματα δουλέψουν πάλι θετικά για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots