ATP
Μαδρίτη: Zverev εναντίον Berrettini (vid)

 
Alexander Zverev (© Angel Martinez/Mutua Madrid Open)
Alexander Zverev (© Angel Martinez/Mutua Madrid Open) Matteo Berrettini (© Alberto Nevado/Mutua Madrid Open)
tn team Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 - 8:33

O Alexander Zverev θα διεκδικήσει την επιστροφή του στον θρόνο της Μαδρίτης από το 2018 και τον 4ο τίτλο του συνολικά σε ένα Masters 1000, απέναντι στον Matteo Berrettini, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.


Ο τελικός του Mutua Madrid Open θα αρχίσει στις 19:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο Zverev θα είναι ο νεότερος, αλλά και ο εμπειρότερος παίκτης σ' αυτόν τον τελικό, αφού έχει ήδη κατακτήσει μια φορά τον τίτλο, το 2018, ενώ συνολικά θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του σε Masters 1000 τουρνουά και θα παίξει για 8η φορά σε έναν τελικό σε Masters.

Ο Berrettini από την πλευρά του θα παίξει για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, αφού μέχρι τώρα και οι 5 τελικοί που έχει παίξει στο tour (4-1 νίκες), ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Αμφότεροι πάντως θα βρεθούν πολύ δίκαια σ' αυτόν τον τελικό, αφού κάνουν εκπληκτικές πορείες. Ο Zverev απέκλεισε μεταξύ άλλων τους Rafael Nadal και Dominic Thiem, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ. Ο Berrettini από τη μεριά του μετράει 8 διαδοχικές νίκες και δείχνει πως έχει βρει ξανά τον καλύτερό του εαυτό, μετά από το τρομερό δεύτερο μισό που είχε κάνει το 2019.

Θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους, με τον Zverev να προηγείται με 2-1 νίκες. Οι πρώτες δυο συναντήσεις τους ήταν στα χωμάτινα γήπεδα της Ρώμης, το 2018 και το 2019, με τον Zverev να κερδίζει την πρώτη και τον Berrettini τη δεύτερη. Η 3η τους αναμέτρηση ήταν σε σκληρή επιφάνεια, το 2019 στη Σαγκάη, με νικητή τον Zverev.

Πριν από τον τελικό του μονού, θα γίνει ο τελικός του διπλού, ανάμεσα στους Marcel Granollers και Horacio Zeballos και στους Nikola Mektic και Mate Pavic.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (09/05):

Manolo Santana Stadium:
16:30 Granollers/Zeballos [2] v. Mektic/Pavic [2] COSMOTE SPORT 6HD
19:30 Alexander Zverev [5] v. Matteo Berrettini [8] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots