ATP
Ρώμη: Στο ίδιο τέταρτο Djokovic και Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 15:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο ίδιο τέταρτο με τον Novak Djokovic στη Ρώμη, που σημαίνει πως μπορεί να τον συναντήσει στα προημιτελικά. Δείτε αναλυτικά το ταμπλό.

Ο Στέφανος θα περιμένει την αναμέτρηση του Marin Cilic με τον Alexander Bublik για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο, όπου έχει προκριθεί ήδη με bye. Μια πρεμιέρα που δεν θα είναι και τόσο εύκολη, δεδομένης και της πολύ καλής χρονιάς που πραγματοποιεί ο Bublik.

Εφόσον πάντως επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, ο Τσιτσιπάς έχει στον 3ο γύρο πιθανό αντίπαλο τον Matteo Berrettini, που δεν θα έχει πάντως καθόλου εύκολη διαδρομή, καθώς στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Nikoloz Basilashvili, ενώ στον 2ο γύρο με έναν εκ των John Millman και Dusan Lajovic.

Στα προημιτελικά ο Στέφανος διασταυρώνεται με τον Novak Djokovic και στα ημιτελικά με τους Dominic Thiem και Andrey Rublev.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό βρίσκεται βεβαίως ο Rafael Nadal, ο οποίος ενδέχεται να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον Jannik Sinner, αν ο Ιταλός ξεπεράσει το εμπόδιο του Ugo Humbert. Στον 3ο γύρο ο Ισπανός έχει πιθανούς αντιπάλους τους Denis Shapovalov και Casper Ruud - που θα τεθούν αντιμέτωποι από τον 1ο γύρο - ενώ στα προημιτελικά τον Alexander Zverev, από τον οποίο ηττήθηκε στη Μαδρίτη.

Στα ημιτελικά ο Rafa διασταυρώνεται με τους Daniil Medvedev και Diego Schwartzman, που φυσικά θα χρειαστεί με τη σειρά τους να ξεπεράσουν δύσκολα εμπόδια για να φτάσουν ως έναν ενδεχόμενο μεταξύ τους προημιτελικό.

Πιθανά ζευγάρια 3ου γύρου (βάσει seedings):

[1] Djokovic - Dimitrov [16]
[9] Berrettini - Tsitsipas [5]

[4] Thiem - Monfils [14]
[10] Bautista Agut - Rublev [7]

[8] Schwartzman - Goffin [12]
[15] Hurkacz - Medvedev [3]

[6] Zverev - Carreno Busta [11]
[13] Shapovalov - Nadal [2]

Αναλυτικά το ταμπλό των ανδρών στη Ρώμη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots