ATP
Εκτός προημιτελικών και ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 20:29

Ούτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται στα προημιτελικά της Μαδρίτης, καθώς ηττήθηκε από έναν εξαιρετικό Casper Ruud στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open. Μετά από 7 συνεχόμενα τουρνουά, ο Στέφανος μένει για πρώτη φορά εκτός 8άδας σε κάποια διοργάνωση για το 2021.

Αρκετά μεγάλα ονόματα έμειναν σήμερα εκτός συνέχειας στο Masters της Μαδρίτης και δυστυχώς σε αυτά ανήκει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που γνώρισε την ήττα από τον Casper Ruud με 7-6 (4), 6-4.

Ήταν ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι με κυριαρχία στα σερβίς και για τους δυο παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ηττημένος Στέφανος, είχε 30 winners και 20 αβίαστα λάθη. Πιο υπομονετικός ήταν ο Ruud, που δεν ρίσκαρε στα χτυπήματά του και τελείωσε το ματς με 17 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ, που πλησίασε τη μια ώρα σε διάρκεια, κανείς από τους δυο παίκτες δεν κατάφερε να φτάσει σε break point. O Νορβηγός απέφυγε τα λάθη και κατάφερε να κερδίσει το πολύ κρίσιμο tie-break με 7-4, για να μπει σε θέση οδηγού.

Το παιχνίδι συνέχισε να θυμίζει αγώνα indoor - άλλωστε οι συνθήκες στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν απέχουν πολύ - με τους δυο παίκτες να κλείνουν εύκολα τα σερβίς τους, έως όμως το 7ο game, όταν ο Στέφανος έκανε ένα κακό service game και το πλήρωσε.

Με 3 συνεχόμενα λάθη του, ο Έλληνας τενίστας υπέστη το break και ο Ruud χρειάστηκε ένα μόλις break point για να κάνει και το μοναδικό break σε ολόκληρο το παιχνίδι και να "ξεφύγει" με 5-3 στο 2ο σετ, το οποίο έκλεισε αργότερα στο 10ο game.

Ο Στέφανος ηττήθηκε για 1η φορά φέτος πριν από έναν προημιτελικό, καθώς είχε κάνει το 7/7 στα προηγούμενα τουρνουά που αγωνίστηκε το 2021, φτάνοντας σε όλα τουλάχιστον μέχρι την τελική 8άδα.

Θα μείνει στις 27 νίκες γι' αυτή την εβδομάδα, ενώ αυτή ήταν η 7η ήττα του στη σεζόν (27-7). Έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με τον Andrey Rublev, που επίσης αποκλείστηκε σήμερα, με τον οποίο μοιράζεται και το ρεκόρ των περισσότερων νικών στο 2021.

Ο Ruud θα συνεχίσει την εξαιρετική του χωμάτινη σεζόν με ακόμα έναν προημιτελικό, τον 3ο συνεχόμενο, μετά από το Monte-Carlo και το Μόναχο. Για 3η φορά θα είναι σε έναν προημιτελικό Masters διοργάνωσης ο 22χρονος Νορβηγός, μετά από τη Ρώμη το 2020 και το Monte-Carlo φέτος. Και στους δυο προηγούμενους είχε κερδίσει και είχε ολοκληρώσει τις πορείες του στα ημιτελικά.

Επίσης κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα του παίκτη από το Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αύριο θα διεκδικήσει να κάνει το 3/3 σε προημιτελικούς Masters διοργάνωσεων, απέναντι στον Alexander Bublik, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Aslan Karatsev με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots