ATP
Ο Garin απέκλεισε τον Medvedev (vid)

 
Cristian Garin
Cristian Garin © Angel Martinez/Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 16:23

Ο Cristian Garin ολοκλήρωσε στα τρια σετ τον θρίαμβό του επί του Daniil Medvedev και άφησε εκτός προημιτελικών στη Μαδρίτη το Νο.2 του ταμπλό.

Ο Cristian Garin έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και έκαμψε την αντίσταση του Daniil Medvedev, με 6-4, 6-7 (2), 6-1, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Madrid Open, στην πρώτη του παρουσία στο Masters της Μαδρίτης.

Ο 24χρονος Χιλιανός, που συνολικά προκρίθηκε για 2η φορά σε έναν προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης και για 1η φορά παραδόξως σε τουρνουά που γίνεται στο χώμα, θα περιμένει τον αγώνα του Matteo Berrettini με τον Federico Delbonis για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

O Garin δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του σήμερα, μένοντας πολύ δυνατός από την αρχή ως το τέλος σ' αυτόν τον τομέα. Στο 1ο σετ ένα break από νωρίς, που τον έβαλε μπροστά με 2-1, ήταν αρκετό.

Στο 2ο σετ ο Medvedev αντιστάθηκε, έσβησε το μοναδικό break point που υπήρξε σε ολόκληρο το σετ στο 1ο game και τελικά στο tie-break επιβλήθηκε με 7-2, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί όμως ο Garin ήταν ο καλύτερος παίκτης και το πιστοποίησε αυτό κάνοντας 2 break, στο 4ο και στο 6ο game, για να βρεθεί μπροστά με 5-1. Στο μοναδικό game που δεν υπέστη break o Medvedev έπρεπε να σώσει break point, ενώ ο Garin δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το σετ.

Το Masters της Μαδρίτης ήταν το πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε για φέτος στο χώμα ο Medvedev, ο οποίος δεν έχει καθόλου καλή παράδοση στις χωμάτινες σεζόν. Στη Μαδρίτη πέτυχε την 1η του νίκη αυτή την εβδομάδα (1-2), ενώ τις επόμενες εβδομαδες θα βρεθεί στη Ρώμη και στο Παρίσι με στόχο να πετύχει και εκεί τις πρώτες νίκες του, αφού έχει ρεκόρ 0-2 στο Masters της Ρώμης και 0-4 στο Roland Garros!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots