ATP
"Επιβίωσε" ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 - 16:33

O Andrey Rublev έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού έχασε μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ από τον Tommy Paul και αργότερα βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος κατάφερε όμως να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τους "16" της Μαδρίτης.

Για 2 ώρες και 19 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο Arantxa Sanchez Stadium o Andrey Rublev, ο οποίος παρότι "χάρισε" στον αντίπαλό του το 1ο σετ, κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη από τον δύσκολο δρόμο, επικρατώντας του Tommy Paul με 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Ο Rublev, ο οποίος δεν έχει αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά σε κανένα τουρνουά φέτος, προηγήθηκε 3 φορές με break στο 1ο σετ! Στο 4-2, στο 5-4 και στο 6-5, τις δυο τελευταίες δηλαδή είχε τη δυνατότητα να κλείσει το σετ με το σερβίς του, και τα τρια break του όμως είχαν απάντηση από τον Paul, που ισοφάρισε σε 4-4, σε 5-5 και σε 6-6! Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ρώσο, στο tie-break έχασε 6 πόντους στη σειρά και είδε το υπέρ του 5-1 να μετατρέπεται σε 5-7 και να χάνει το σετ!

Μετά απ' αυτό κινδύνεψε άμεσα ο Rublev, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 7ο game του 2ου σετ στο 3-3, για να κάνει λίγο μετά το 4-3 και τελικά να πάρει και το break, που του έδωσε το σετ με 6-3.

Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Rublev να επιστρέφει από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του στο 4ο game και να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο 8ο game ήρθε ξανά αντιμέτωπος με break point o Ρώσος, που επέστρεψε από το 3-4, 30-40 και ισοφάρισε σε 4-4.

Αφού έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ο Rublev αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία για break στο σετ, για να προηγηθεί για 1η φορά στο αποφασιστικό σετ, στο πολύ κρίσιμο 9ο game, με 5-4. Σε αντίθεση με το 1ο σετ, αυτή τη φορά ο Rublev δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το σετ στο σερβίς του και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Έστω και μ' αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, ο Rublev πήρε το πρώτο εισιτήριο για τη φάση των "16" του Masters της Μαδρίτης, όπου θα παίξει την Πέμπτη. Σήμερα θα γίνει ο αγώνας του Roberto Bautista Agut με τον Marco Cecchinato, με το νικητή να παίζει αύριο στον 2ο γύρο με τον John Isner. Από το τελευταίο παιχνίδι, θα προκύψει και ο αντίπαλος του Rublev στον 3ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots