ATP
Nadal: "Ο Στέφανος είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 0:08

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Rafael Nadal για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αναγνωρίζοντας πως έχει μπροστά του έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψω στον τελικό ενός ιστορικού τουρνουά και πολύ σημαντικού για μένα", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Pablo Carreno Busta.

"Σήμερα έκανα καλά τα πράγματα, καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες. Αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, (ο Στέφανος) παίζει καλύτερα από ποτέ. Δεν έχει χάσει σετ στο Monte-Carlo και εδώ, οπότε είναι ο δυσκολότερος πιθανός αντίπαλος. Ελπίζω να είμαι έτοιμος να ανεβάσω το επίπεδό μου γι' αυτόν τον αγώνα", πρόσθεσε.

Μιλώντας περισσότερο για τον Στέφανο, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων τον χαρακτήρισε καλύτερο αυτή τη στιγμή στον κόσμο, δεδομένου πως θα μπει στον αγώνα έχοντας κερδίσει 17 συνεχόμενα σετ: "Είναι ένας νέος παίκτης που έχει πάθος για το παιχνίδι. Είναι φυσικό να έχει βελτιωθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν είσαι καλός, θες να βελτιωθείς και δουλεύεις κάθε μέρα για να το πετύχεις, ανεβάζεις το επίπεδο του τένις σου. Αυτό κάνει και ο Στέφανος.

Πάντα πίστευα πως είναι φανταστικός παίκτης, οπότε δεν με εξέπληξε. Αύριο θα είναι μια ευκαιρία για μένα, να αντιμετωπίσω πιθανότατα τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι' αυτό, πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις και θα δούμε. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για έναν σημαντικό αγώνα."

Ο τελικός του Barcelona Open, ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Nadal, θα γίνει στις 17:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots