ATP
Μπήκε στα ημιτελικά ο Carreno (vid)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 22:21

Μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες, ο Pablo Carreno Busta ανέτρεψε το 2-5 στο 3ο σετ και κέρδισε τον Diego Schwartzman, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά της Βαρκελώνης.

Ο Pablo Carreno Busta κατάφερε να κερδίσει μετά από μεγάλη μάχη τον Diego Schwartzman με 6-4, 3-6, 7-5, μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά.

Ήταν ένας πολύ αμφίρροπος αγώνας, με τον Schwartzman να κάνει πρώτος break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3 στο 1ο σετ. Ο Carreno Busta όμως κέρδισε τα 3 επόμενα games, κάνοντας 2 συνεχόμενα break, για να κερδίσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Schwartzman προηγήθηκε και πάλι με break για το 3-1, όμως αυτή τη φορά ήταν πιο αξιόπιστος στο σερβίς του και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του, για να κλείσει το σετ με νέο break στο 9ο game για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Schwartzman προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, ενώ έσωσε 3 break points στη συνέχεια για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να φτάσει στο 4-1. Έφτασε να κερδίζει μέχρι και με 5-2 ο Αργεντινός, ο Carreno Busta όμως κατάφερε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή, κερδίζοντας τα 5 επόμενα games για να "κλέψει" την πρόκριση.

Με τη νίκη του, o Carreno Busta εξασφάλισε την παρουσία ενός Ισπανού στον τελικό της Κυριακής, αφού αύριο θα αντιμετωπίσει τον 11 φορές πρωταθλητή, Rafael Nadal. Θα είναι η 8η συνάντησή τους στο tour, με τον Carreno Busta να αγνοεί ακόμα τη νίκη ενάντια στον Rafa (0-7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots