ATP
Στους "4" της Βαρκελώνης ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 15:18

Μια ακόμα πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε ο Jannik Sinner, ο οποίος επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 2-0 σετ και μπήκε στην τελική 4άδα του Barcelona Open!

Πετυχαίνοντας σχεδόν τους διπλάσιους winners από τον αντίπαλό του (20-11), ο Jannik Sinner επικράτησε του Andrey Rublev με 6-2, 7-6 (6) και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά της Βαρκελώνης.

Θα είναι ο 6ος ημιτελικός στο ATP Tour για τον μόλις 19χρονο Ιταλό, πρώτος σε ένα χωμάτινο τουρνουά και 3ος στη φετινή χρονιά, μετά από το 250άρι της Μελβούρνης τον Φεβρουάριο το οποίο κατέκτησε και το Masters του Μαϊάμι στις αρχές του μήνα, όπου ήταν φιναλίστ.

O Rublev, ο οποίος πήγε στην Ισπανία μετά από μια πολύ γεμάτη εβδομάδα στο Monte-Carlo, έδειχνε "βαρύς" σε όλα τα παιχνίδια του στο 500άρι της Βαρκελώνης. Και σήμερα δεν είχε καλό ξεκίνημα στο ματς, με τον Sinner να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κυριαρχεί στο 1ο σετ, στο οποίο "έσπασε" το σερβίς του Ρώσου στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2).

Και στο 2ο σετ έκανε πρώτος break o νεαρός Ιταλός για το 4-3 στο 7ο game, όμως ο Rublev απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Στο 11ο game το Νο.3 του ταμπλό χρειάστηκε να ανατρέψει το 0-40, αλλά κράτησε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 6-5, υποχρεώνοντας τον Sinner να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ.

Δεν είχε πρόβλημα ο 19χρονος, που έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί έδειξε σημάδια πίεσης ο Ιταλός, ιδίως στο σερβίς του, καθώς ενώ προηγήθηκε με 4-1 και είχε τα δυο επόμενα σερβίς, έχασε τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους και βρέθηκε αντιμέτωπος με set point, στο 5-6.

Σ' αυτό το κομβικό σημείο ωστόσο δεν έκανε λάθος ο Sinner, ο οποίος με τη σειρά του έκανε και αυτός δυο συνεχόμενα mini-break, για να βρεθεί για πρώτη φορά στο match point στο 7-6 και αυτή τη φορά όχι απλά δεν ένιωσε πίεση, αλλά έκλεισε το ματς με έναν άσο.

Έτσι ο Sinner πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα αντιμτωπίσει έναν εκ των Στέφανου Τσιτσιπά και Felix Auger-Aliassime. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots